avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 593 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... N-am plătit integral manopera pentru că meseriașul ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

N-am plătit integral manopera pentru că meseriașul a avut greșeli de execuție, iar el ne-a luat sculele. Rezolvăm ceva dacă mergem la poliție?

Buna seara,Am o intrebare daca politia poate sa faca ceva in cazul asta.
Am chemat un meserias pentru a terrmina o casa in aflata in constructie,Ne-am inteles la bani 4000 de lei pe luna,l-am platit lunar asa cum ne-am inteles timp de 4 luni si la sfarsit 5-a luna cand am vazut ce greseli a facut i-am dat doar o parte din bani adica doar 3000 de lei.Domnu meserias a plecat fara sa ne dea cheile de la casa,Am inchis casa,am pus semne la usi si a doua zi a intrat fara sa stim si-a luat sculele lui si sculele noastre in valoare de aproximativ 2000 de lei.Acuma nu vrea sa le mai dea inapoi pana nu isi vede restu de bani.Avem si martori pe vecinii nostri ca a intrat si a luat.Daca mergem la politie se poate rezolva ceva?
Ultima modificare: Duminică, 30 Septembrie 2018
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: GermanAlex , utilizator 23:23, 30 Septembrie 2018
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Depinde!!!
In principiu, ceea ce a facut meseriasul se numeste furt (sculele dvs) si se pedepseste prin lege.
Deasemenea, cand, va citez: "Am inchis casa,am pus semne la usi si a doua zi a intrat fara sa stim si-a luat sculele lui si sculele noastre" meseriasul intra in casa fara acordul dvs se numeste efractiune daca i-ati semnalat in prealabil in mod explicit si oficial refuzul de acces la santier!
Aveti probe ale efractiunii?
In acelas timp dvs nu aveati dreptul sa-i confiscati sculele!

IN PLUS

Sub ce forma lucra meseriasul?
Angajarea a fost facuta cu contract?
Ati declarat angajarea?
I-ati semnalat oficial incetarea misiunii?
De unde, intrebarea existentiala, aveti interesul sa reclamati la politie?!?
Ultima modificare: Luni, 24 Septembrie 2018
Demos, utilizator
Astfel.de cazuri nu se.rezolva la politie.
Pot exista insa situatii in care politia sa va ajute in functie de circumstantele concrete ale cauzei.
Ultima modificare: Luni, 24 Septembrie 2018
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
cu meseriasul nu s-a semnat nici un contract deoarece nu era o firma si la politie am fost azi si bineinteles ni s-a spus sa actionam in instanta.Acuma eu trebuie sa schimb toate incuietorile la casa deoarece el inca are cheile si deocamdata nimeni nu locuieste acolo si sunt sigur ca in legatura cu sculele mele vor fi vandute pana instanta va actiona
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Încercați să îl contactați pe constructor să discutați. Îi plătiți restul banilor contra sculelor dvs. Apoi încheiați orice afacere. Dacă doriți să beneficiați de o construcție fără vicii de construire apelați la o firmă serioasă...
9 din 9 utilizatori consideră
acest răspuns util
ATENTIE, sunteti exact in ultimul caz mentionat in postarea mea initiala.
1) Meseriasul nu are firma si dvs sunteti la curent;
2) Cereti meseriasului sa execute o lucrare contra cost dar nu-i faceti nici un contract de munca in calitate de salariat;
3) Nu-i platiti asigurari sociale, nu platiti contributii la pensie meseriasului, etc...!
4) In +, ati folosit aceasta forta de munca timp de 5 LUNI, deci nu poate fi vorba de zilieri (muncitori cu ziua).
In concluzie, DUMNEAVOSTRA ati utilizat in mod ILEGAL o forta de munca in totala cunostinta de cauza si impotriva legilor in vigoare!!!
Eu am vazut actiuni in instanta care dupa ce instantele a decis in spetele respective s-au intors contra celor care au actionat prin recalificare (munca la negru) si sesizarea organelor competente in fraudele calificate comise.
Cu multa intelepciune Dna Ana Cristina Margu v-a indicat o solutie, negocierea.
Un alt sfat din partea mea, UN SANTIER SE CONTROLEAZA SI SE GESTIONEAZA ZI CU ZI, nu mai faceti greseala de a reclama totul la sfarsit, aceste reclamatii nu sunt valabile dpdv legal si sunt incorecte dpdv uman.
O neconformitate se constata imediat si aveti obligatia de a cere remedierea imediata, daca nu aveti cunostintele necesare in meseriile respective, vina este tot a dvs!!!
Legea va obliga sa construiti conform normelor in vigoare si in regulile de arta valabile in constructii.
Faptul ca dsv nu le cunosteti nu este o scuza pt ca legea prevede ca in absenta de calificare in gestiunea tuturor corpurilor de meserii sunteti obligat sa angajati un diriginte de santier.
Necunoasterea legii nu va scuteste de responsabilitati in fata legii (faceti un efort de imaginatie, ex.: singur in casa dvs in constructie meseriasul se electrocuteaza , cine credeti ca va suporta consecintele?)
Curaj

Alte discuții în legătură

Paza materiala a lucrului moraruadela moraruadela Sotul meu,este angajat ca sef de santier la o firma de constructii. In anul 2008 de pe santierul din Bucuresti unde se lucra in deplasare, s-au furat mai multe ... (vezi toată discuția)
Buleli în construcții. salut, ajutati-ma va rog cu o informație, ... eugen1985 eugen1985 Buleli în construcții. Salut, ajutati-ma va rog cu o informație, tocmai am făcut fundația și elevatia pentru viitoarea mea casa. Din nefericire persoana ... (vezi toată discuția)