avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 344 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Buna ziua,doresc sa stiu care ar putea fi renumeratia ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Buna ziua,doresc sa stiu care ar putea fi renumeratia unui cenzor ...

Buna ziua,doresc sa stiu care ar putea fi renumeratia unui cenzor din cadrul asociatiei daca este ales de 2 ani si jumatate si din motive ce tin de ignorarea art 60 si incalcarea lui nu a fost renumerat in aceasta perioada.multumesc
Cel mai recent răspuns: rain4est , utilizator 08:58, 5 Septembrie 2024
Buna ziua, Cenzorul este remunerat pe baza unui contract de mandat, conform hotărârii adunării generale a asociaţiei de proprietari, consemnată în procesul-verbal.

In eventualitatea in care o astfel de hotarare nu exista, urmeaza sa solicitati si sa se ia o astfel de hotarare, pt un cuantum al remuneratiei raportat la munca pe care activitatea de cenzor o implica in situatia dumneavoastra specifica, la numarul de apartamente si, desigur, la disponibilitatea proprietarilor de a va remunera intr-un cuantum mai mic sau mai mare.

Cu toate ca aceasta obligatie exista, cuantumul concret am remuneratiei nu este prevazut de lege, astfel incat, daca nu sunteti de acord cu suma convenita de asociatia de proprietari, nu aveti cum sa ii obligati pe calea unei actiuni la stabilirea unuii anumit cuantum.

In eventualitatea in care preferati ca aceasta discutie sa fie oficiala, v-as sfatui sa formulati o notificare adresata asociatiei de proprietari, solicitand organizarea unei adunari a asociatiei de proprietari cu acest subiect pe ordinea de zi.

Sper sa va fie utile sfaturile de mai sus! O zi placuta!
Buna ziua

Depinde de marimea asociatiei si de oras.

In Bucuresti de exemplu serviciile de cenzorat sunt 150-200 lei/luna/bloc.

BogdanGri a scris:

Buna ziua

Depinde de marimea asociatiei si de oras.

In Bucuresti de exemplu serviciile de cenzorat sunt 150-200 lei/luna/bloc.

Buna ziua
Intr-adevar, pretul difera in functie de nr de apartamente , dar pretul expus de dvs reprezinta costul pt o asociatie de maxim 20-25 de apartamente . Pt o asociatie de aprox 100 de ap, pretul poate ajunge la 500 - 600 de lei.
Ultima modificare: Joi, 5 Septembrie 2024
rain4est, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Abuzuri ale comitetului de bloc Zganarel Zganarel Deoarece in urma unei asazise Adunari Generale ale Asociatiei de Proprietari, Presedintele Comitetului de Bloc a incercat prin presiuni sa schimbe ... (vezi toată discuția)
Cenzor la asociatie de proprietari mihaela-tavirlau mihaela-tavirlau Buna seara, Va rog sa imi spuneti daca activitatea de cenzor este remunerata, faca da as vreau sa stiu si cat; va adresez aceasta intrebare pt ca am fost ... (vezi toată discuția)
Asociația de proprietari are de plata 5000 lei din cauza unei neglijențe a președintelui. suntem obligați să plătim noi, proprietarii, acești bani? gabriela constantinescu gabriela constantinescu În urma sentinței definitive, Asoc.de Proprietari are de plata 5000 lei pt pierderea unui proces din care reiese că a fost o neglijenta a președintelui AP. ... (vezi toată discuția)