recalcularea pensiei
Nu am rimit decizie de recalculare
Data nasterii:16,12,1958
In decizia de pensionare din aprilia 2020 scrie
Stagiul de cotizare:41 ani 2 luni 25zile
Nr puncte realiate 35,00398
punctaj mediu anual 1,57938 din care 0,45925 aferent indicelui de corectie
indice de corectie 1,41
Nu am primit decizie de recalculare a pensiei iar astazi am primit de la postas talonul de pensie unde nu s-a modificat pensia cu nici un leu. In vechiul talon scria nr puncte 1,57938 iar in noul talon scrie total puncte 39,62963 VPR 81 ,pensie nemodificata Daca in vechia decizie scrie stagiu total de cotizare realizat 41 ami 2 luni 25 zile nr puncte realizate 35,00398 nu am facultate nu am avut absente nemotivate ,nu am avut concedii medicale dupa calculul meu trebuia 35 + 5 x ,05+5 x,075+6x1 =47,25 x81= 3827,25 Va rog sa=mi analizati subiectul meu si sa ma sfatuiti ce sa fac unde sa merg la casa de pensie sau la avocat Multumesc
Va trebui sa asteptati decizia noua , e posibil ca cei 41 ani sa nu fie toti contributivi ( somaj - intr-o anume perioada , armata … ) . Vedeti ce e in decizia noua , o comparati cu cea veche si , daca gasiti nereguli , contestati . Eventual , reveniti pe site cu datele din noua decizie , comparativ cu cea veche . E posibil sa existe o eroare si de aceea nu ati primit-o inca , se pare ca sunt cazuri . Oricum , termenul de contestare incepe sa curga din data cand o primiti .
V-am dat acest raspuuns:
Nu ati primit decizia de recalculare pe legea 360/2023, dar pensia pusa in plata este in baza recalcularii in baza legii 360/2023.
Pensia bruta si neta a crescut cu 1 leu.
Dela 3210/brut-3089 net- la 3211 brut si 3090 net.
Daca recalcularea a fost corecta nu putem sti, fara sa avem probele necesare.
Trebuia sa contiunuati discutia pe acelasi topic.
Deschizand mai multe, nu veti mai intelege nimic din toate discutiile si parerile exprimate.
dupa parerea mea nu au facut nici o recalculare ci doar au transformat din talon vechi nr puncte 1,57938 x 25 = 39,62963 in talon nou ,pensia atit in vechi cit si in cel nou 3210/brut - 3089 net
Calculele sunt mult mai complicate decat atat , e doar o coincidenta ca asa au iesit sumele la dvs. Si chiar s-au recalculat , mie mi s-a marit suma ( am stagiu contributiv mare si indicele de corectie mic ) . Eu mi-am recalculat pensia conform prevederilor noii legi si , cand a venit noua decizie am cazut pe aceeasi suma . La fel si pentru sotul meu , precum si pentru doi prieteni . Tuturor ne-au crescut - cu mai mult , cu mai putin - pensiile .