avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1065 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Bună ziua. Cum ar trebui să procedez eu ca ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Bună ziua. Cum ar trebui să procedez eu ca vinovat,într-un ...

Bună ziua. Cum ar trebui să procedez eu ca vinovat,într-un accident rutier, am semnalizat să depășesc o căruță și venea tare din spate o mașină și nu am reușit sa evit, m-a lovit din spate. O persoană din mașină ce m-a lovit are mana în ghips o zi Spitalizare. La politie au declarat în scris ca nu vor sa ma denunte ca au zis ca le-am dat asigurarea. Apoi a doua zi m-au sunat sa îmi ceara 3000 euro.
Ce pot face în acest sens, sunt pasibil de dosar penal? Va mulțumesc!
Cel mai recent răspuns: SunnyXxxX , utilizator 21:00, 5 Septembrie 2024
Cine vine din spate e vinovat. Nu platiti nimic. N-ar fi trebuit sa dati nici asigurarea. Daca isi schimba declaratia, se va deschide dosar penal si cred ca vor avea probleme. Poate fi si unul din cazurile de extorcare.
Ultima modificare: Joi, 5 Septembrie 2024
adriandimitriu, utilizator
Dumnv știți cum sa produs acidentul.
Nu cumva mașină din spate era în depășire, nu ați observat și v ati angajat în depășire?
Unde este lovită mașină dumnv ?
Cel din spate unde este lovit?
Eu cred că masina dumnv este lovită în partea stânga spate ,iar cel care a lovit din spate in partea dreaptă față (pe locul dreaptă față era și persoana care are acum mână în ghips).
Cine a chemat poliția? Ce declarații ați dat la poliție,?Poliția va declarat vinovat în producerea acidentului?
Este sufient RCA pentru cel care a lovit din spate(nu le dați bani).
În privința dosarului penal cel cu mâna în ghips poate creea probleme în privința permisului.(vătămare corporală ).

Cinematix a scris:

Bună ziua. Cum ar trebui să procedez eu ca vinovat,într-un accident rutier, am semnalizat să depășesc o căruță și venea tare din spate o mașină și nu am reușit sa evit, m-a lovit din spate. O persoană din mașină ce m-a lovit are mana în ghips o zi Spitalizare. La politie au declarat în scris ca nu vor sa ma denunte ca au zis ca le-am dat asigurarea. Apoi a doua zi m-au sunat sa îmi ceara 3000 euro.
Ce pot face în acest sens, sunt pasibil de dosar penal? Va mulțumesc!

Ultima modificare: Joi, 5 Septembrie 2024
SunnyXxxX, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Accident rutier - stabilire vinovatie Maria.g Maria.g Buna seara. In data de 22.03.2016 am fost implicat intr-un accident auto. Circuland regulamentar am ajuns in spatele unei masini care mi-a semnalizat dreapta ... (vezi toată discuția)
Accident auto viraj stanga forbidden27 forbidden27 Buna seara. As dori sa va cer sfatul in legatura cu deciziile si actiunile pe care ar trebui sa le urmez pentru a mi se face dreptate. Pe data de 29-Dec-2010 ... (vezi toată discuția)
Despagubiri vatamari corporale dany83 dany83 buna, in cadrul unui acident rutier m-am ale cu o fractura la mana si trebuie sa o tin in ghips 6 sapt, vinovat de producerea acidentului este celelalt ... (vezi toată discuția)