avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1075 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Daca divorțul s*a pronunțat în America,între doua ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Daca divorțul s*a pronunțat în America,între doua persoane ...

Daca divorțul s*a pronunțat în America,între doua persoane de naționalitate română,care s-au căsătorit în Romania,dar nimeni nu a înregistrat acest divorț în Romania,care este statul acestora în Romania?
Ultima modificare: Vineri, 6 Septembrie 2024
Elena Nicusor, utilizator
Cel mai recent răspuns: Etsy123 , utilizator 03:55, 7 Septembrie 2024
Căsătoriți.
Daca soțul moare,soția are dreptul la pensia de urmaș,in cazul când căsătoria a fost înregistrată în anul 1990?

Adrian ALBU a scris:

Căsătoriți.

Nu va căsătorește în România.
Se rezolva cazul dar nu e asa simplu.
Odata ce ati divortat, nu mai aveti sot, nu mai sunteti sotie supravietuitoare sa aveti dreptul la pensie de urmas.
Nu are nici o relevanta cat timp a trecut de cand v-ati casatorit.
Ultima modificare: Vineri, 6 Septembrie 2024
Dapix, utilizator
Suntem cetățeni americani,unde legea spune că fosta sotie are dreptul la pensie,daca nici unul nu s*a recăsătorit. Deci,e putin mai complicat

Dapix a scris:

Odata ce ati divortat, nu mai aveti sot, nu mai sunteti sotie supravietuitoare sa aveti dreptul la pensie de urmas.
Nu are nici o relevanta cat timp a trecut de cand v-ati casatorit.

Alte discuții în legătură

Cumularea anilor de vechime din romania si statele unite... dannymoga dannymoga Buna ziua ! Romania si Statele Unite au semnat un Acord privitor la cumulrea anilor de vechime lucrati de un cetatean Romano-American in vederea dosarului de ... (vezi toată discuția)
Pensie de urmas ContSters23466 ContSters23466 doresc sa ma lamuriti si pe mine cu o problema mama mea in virsta de 63 de ani a stat in concubinaj cu un barbat (acum are 71 de ani) care a divortat de putin ... (vezi toată discuția)
Cum sa procedez sa obtin recunoasterea casatoriei in strainatate de organele romanesti bs42007 bs42007 Problema mea este urmatoare:m-am casatorit in 2004 in romania cu un cetatean america,in 2008 am divortat aici in USA, iar acum vreau ca sa ma recasatoresc cu ... (vezi toată discuția)