avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 767 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... cum sa procedez sa obtin recunoasterea casatoriei in ...
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

cum sa procedez sa obtin recunoasterea casatoriei in strainatate de organele romanesti

Problema mea este urmatoare:m-am casatorit in 2004 in romania cu un cetatean america,in 2008 am divortat aici in USA, iar acum vreau ca sa ma recasatoresc cu un cetatean america,problema este ca aici sunt legala din toate punctele de vedere dar eu am acum pasaport pe numele fostului sot si as vrea sa obtin unul cu noul nume ,ca tre sa-mi schimb green cardul cu noul nume.
E cineva care ma poate sfatui ce trebuie sa fac pe o cale nu asa de complicata
Va multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: Maricica Palancianu , Avocat 23:44, 30 Aprilie 2010
nu ati spus daca aveti pasaport romanesc sau american...;) daca aveti romanesc trebuie sa apelati la consulatul romaniei din zona unde locuiti, iar daca este american, autoritatilor americane...:rtfm:
Daca ati divortat aveti o sentinta de divort prin care se dispune revenirea la numele anterior casatoriei. In baza sentintei va puteti preschimba toate documentele.Atentie, daca sentinta a fost data in state atunci trebuie sa o transcrieti si in romania deoarece acolo rezultati inca casatorita si riscati bigamia. Se face la consulat daca sunteti in america.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Revenirea la numele purtat anterior casatoriei ContSters240676 ContSters240676 Buna ziua, doresc sa stiu care sunt pasii de urmat pentru a putea reveni la numele purtat inaintea casatoriei. Am divortat in Septembrie 2001, in sentinta de ... (vezi toată discuția)
Divort si recasatorie. integistrare casatorie din sua suceava129 suceava129 Buna ziua! Pe scurt, am fost casatorita timp de 3 ani cu un cetatean roman. Eu locuiesc in SUA si nu am avut timp sa vin sa finalizam divortul decat acum. Am ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! locuiesc in usa si cu multi ani in urma am mers la ... nlica nlica Buna ziua! Locuiesc in USA si cu multi ani in urma am mers la ambasada Romaniei pentru reinoirea pasaportului. La momentul acela eram casatorit si parte a ... (vezi toată discuția)