Bună ziua comunitate, am mostenit o proprietate de la bunicii mei iar pe această proprietate se află un stâlp de electricitate de joasă tensiune de la care este alimentată casa mea dar și a vecinului. Din cauza faptului că firul care alimentează casa vecinului trece aerian peste terenul meu nu pot utiliza terenul respectiv pentru plantarea unor pomi. Iar alt aspect este tehnic și ține de faptul ca fiind 2 branșamente pe aceeași faza îmi ia din puterea instalată. Ce as putea face legal pentru a scăpa de branșamentul vecinului la stâlpul meu?!
Bună ziua, dvs ati mostenit imobilul in starea in care se afla. Ca sa schimbati starea de fapt mostenita, fie o faceti amiabil, fie in instanta de judecata. Acolo, vecinul poate sa va opuna o serviture continua de trecere pentru utilitati pentru acele cabluri. Sau chiar compania de electricitate poate sa va opuna servitutea pentru utilitati. Deci conteaza si cu cine va judecati. Pentru opinia ca cele doua cabluri va ia din puterea instalata (opinie la care eu nu achiezez, adica nu sunt de acord cu ea), va trebui sa solicitati o expertiza de specialitate si va trebui sa platiti un onorariu de expert judiciar.