avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 529 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Intr-un proces civil este legal ca concubinul sa fie ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Intr-un proces civil este legal ca concubinul sa fie acceptat ...

Intr-un proces civil este legal ca concubinul sa fie acceptat ca martor
Cel mai recent răspuns: CABINET AVOCAT NICULESCU IONUT , Avocat 19:30, 7 Septembrie 2024
Buna ziua

Da, dar numai daca partile au convenit lucrul asta.

Art 315 - Cod Procedura Civila
Persoanele care nu pot fi ascultate ca martori:
(1) Nu pot fi martori:
1. rudele şi afinii până la gradul al treilea inclusiv;
2. soţul, fostul soţ, logodnicul ori concubinul;
3. cei aflaţi în duşmănie sau în legături de interese cu vreuna dintre părţi;
4. persoanele puse sub interdicţie judecătorească;
5. cei condamnaţi pentru mărturie mincinoasă.
(2) Părţile pot conveni, expres sau tacit, să fie ascultate ca martori şi persoanele prevăzute la alin. (1) pct. 1-3.
Judecătorul nu are cum sa cunoască relațiile dintre părțile aflate în proces și martorii propuși..Partea interesata trebuia sa se opună la momentul în care probele au fost încuviințare de instanta și sa informeze judecătorul cauzei ..

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Martorii rude de gradul i pot fi audiati inr-un proces civil? emi2014 emi2014 rudele de gradul 1 pot fi martore antrun proces civil.Va multumesc anticipat ptr.raspunsurile oferite. (vezi toată discuția)
Partaj aharmasel aharmasel Bună ziua! Va rog sa ma lămuriți asupra unei probleme.Cumnatul meu a divorțat anul trecut.Anul asta a deschis procesul de partaj.Eu ,fiind cumnata lui pot ... (vezi toată discuția)
Poate fi martor un nepot într-un proces civil? Nicoleta.anca Nicoleta.anca Pot pune ca martor intr-un proces civil un nepot? Nepotul fiind din partea surorii mele care este sora doar de mama. Va multumesc anticipat! (vezi toată discuția)