avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1630 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Penalitati pentru liste de plata neafisate
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Penalitati pentru liste de plata neafisate

Buna ziua!

Din luna Aprilie a acestui an in blocul meu nu s-a mai afisat nicio lista de intretinere. Suspectand ca administratorul (care e si presedinte de bloc) se afla in neordine cu anumite lucruri si (un locatar sesizand Primaria si cerand o inspectie) temandu-se ca va ajunge si mai in neregula pe masura ce trece timpul, am tinut o adunare generala prin care am hotarat demiterea lui din pozitia de presedinte si administrator, am votat un nou presedinte, am ales comitetul executiv si cenzorul.

Cu toate acestea intampinam dificultati momentan, fiindca fostul presedinte (desi somat oficial) refuza sa predea banii, contul bancar, stampila, evidenta contabila etc. Ca urmare listele de intretinere nu s-au afisat nici pana acum.

Intrebarea mea este: Legea 196/2018 vorbeste despre un termen de 30 de zile de la data afisarii intretinerii. In cazul nostru listele sunt neafisate. Insa, in acelasi timp, vorbeste de 30 de zile de la termenul scadent - dupa care incep sa curga penalitatile stabilite de asociatie. In cazul nostru se vor putea percepe penalitati inca din luna Iunie (adica 30 de zile de la data scadentei sumei de plata inca neafisate din Mai), de exemplu? Nici macar nu stim cat am fi avut de plata pe lunile respective, ca nu ne-a calculat nimeni sumele. Sau penalitatile vor incepe sa curga la 30 de zile dupa data afisarii primei liste (care va contine sumele cumulate pe Mai, Iunie, Iulie, August)?

Multumesc anticipat!

Alte discuții în legătură

Plata penalitatilor tudormarius tudormarius Buna ziua! am si eu o problema sau cel putin asa cred.am fost astazi 16 iunie sa imi platesc o restanta la intretinerea apartamentului aferenta lunii ianuarie ... (vezi toată discuția)
Prescriptie restante intretinere Oana.agapie Oana.agapie Buna ziua! In blocul in care locuiesc exista un apartament cu datorii la intretinere din 2015 pana in prezent. Vechiul proprietar al acestui apart a decedat si ... (vezi toată discuția)
Bună seara! eu sunt restanțier la întreținere În fiecare ... Uther Uther Bună seara! Eu sunt restanțier la întreținere În fiecare lună plătesc 200 lei.Am crezut că din aceasta sumă mi se va opri întreținerea pe luna ... (vezi toată discuția)