avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1575 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... În ultimul deceniu am fost proprietarul unui loc unde ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

În ultimul deceniu am fost proprietarul unui loc unde podul ...

În ultimul deceniu am fost proprietarul unui loc unde podul era comun, însă înainte de a-l cumpăra fusese transformat în spațiu de locuit.
Nu mi-am dat seama înainte de a cumpăra că acest lucru era ilegal sau că podul era comun. O parte aparținea primăriei, o parte mie și o parte unui vecin.
La scurt timp după ce am cumpărat și am realizat acest lucru, am încercat să cer ajutorul unui topograf. Aproximativ un an mai târziu, am cerut primăriei să fie de acord cu separarea acestei proprietăți comune, iar lor le-au trebuit 6 luni să răspundă, spunând că erau în proceduri cu cantonul... Am fost plecat câțiva ani înainte de a relua cererea și, fără răspuns, urma să îmi reînnoiesc cererea anul trecut când am auzit că primăria cedase proprietatea unui proprietar privat în cadrul unui schimb de terenuri.

Acum, noul proprietar vrea să separe spațiul. Am auzit că cel mai bun mod ar fi să creăm un document care să ne ofere acces fiecăruia pro parte. Cum ar trebui să facem acest lucru, cu un topograf? Vor arăta neapărat că spațiul nostru din pod este locuit?

Din câte îmi dau seama, problema principală este că nu am plătit impozit pe utilizarea spațiului. Care sunt sancțiunile probabile? Care ar fi o modalitate bună de a-mi susține cazul? Ar trebui să angajez un avocat sau nu merită costul? Cineva mi-a spus, de asemenea, că, având în vedere că a fost făcut fără autorizație de construcție, ar putea să mă oblige să încetez folosirea lui ca spațiu de locuit, este adevărat?



Alte discuții în legătură

Antecontract apartament etaj 2/p+2, pod netrecut in acte diana_ilie07 diana_ilie07 Buna ziua! Am o nelamurire despre un subiect care a fost deja abordat pe forum, insa nu are inca raspuns. Este vorba de un bloc cu 2 etaje si pod tehnic, la ... (vezi toată discuția)
Intabulare spatiu de locuit in pod existent AlinaCa AlinaCa Buna seara, Am construit in urma cu zece ani un spatiu de locuit in podul blocului, deasupra apartamentului in care locuiam. Am primit de la Primarie ... (vezi toată discuția)
Mansardare pod bloc TMana TMana Buna ziua, Situatia mea este urmatoarea. Am un apartament la ultimul etaj al unui bloc cu doua etaje, plus parter, cu cate 2 apartamente/etaj. Scara pe care ... (vezi toată discuția)