avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1504 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Stornare factura incasata fara restituire sume
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Stornare factura incasata fara restituire sume

Buna ziua,

Intr-o factura am gresit la datele clientului numarul de inmatriculare in registrul comertului (mai degraba pot zice ca programul de facturare mi-a luat automat J-ul de IF, desi clientul este mutat de 2 ani si are J de Bucuresti). As vrea sa corectez factura si inteleg ca trebuie stornata, adica emisa inca o factura cu sumele pe minus si inca una noua cu sumele pe plus. Am insa 2 probleme:

1. Cele doua noi facturi, cea cu minus si cea cu plus le emit pe ambele cu J-ul corect al clientului?! Eu cred ca cea pe minus ramane cu J-ul gresit si cea pe plus cu J-ul corect.

2. Factura care urmeaza a fi stornata a fost incasata si am mentionat acest aspect in continutul ei. Intrucat nu se pune problema de restituit sume clientului, cum procedez cu incasarea? Adica daca trec pe noua factura cu plus ca e incasata se poate interpreta oare ca am doua incasari: adica una din factura veche care urmeaza a fi stornata si una din factura noua?! Mentionez si ca plata a fost facuta prin banca.

Multumesc de ajutor
Ultima modificare: Luni, 9 Septembrie 2024
Ana-Maria Pînzaru, Avocat

Alte discuții în legătură

Storno factura discount.... alinaion82 alinaion82 Buna ziua! Am si eu o problema...Avem un client caruia ii facem doua facturi, dintre care una din ele este de discount la o parte din cea initiala. (adica, cu ... (vezi toată discuția)
Factura inregistrata gresit denisa2011 denisa2011 buna ziua in luna martie 2012 am inregistrat o factura fiscala cu 100 de lei in plus fara tva cum fac sa coerctez aceasta eroare am facut 4111=4427 -24 si ... (vezi toată discuția)
Factura storno claudia_petre claudia_petre Buna ziua. A trebuit sa platesc inapoi o parte dintr-o suma incasata pe un contract. Am facut o factura storno cu suma respectiva iar la valoarea totala ... (vezi toată discuția)