avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 926 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Se da urmatoarea situatie: Un imobil respectiv o casa ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Se da urmatoarea situatie: Un imobil respectiv o casa cu teren, ...

Se da urmatoarea situatie: Un imobil respectiv o casa cu teren, detinuta de doi propietari, ambii au intentia sa vanda insa unul vrea sa investeasca bani inainte iar celalalt nu, poate fi obligat cel care nu vrea sa aduca imbunatatiri imobilului sa investeasca inainte de vanzare ?
Cel mai recent răspuns: cristiana_h , utilizator 07:58, 11 Septembrie 2024
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Pana urma vând sau investesc? Adica nu înțeleg în ce vrea unul sa investească dacă vor sa vândă?
Constructia este veche, o casa batraneasca, unul vrea sa o "infrumuseteze" pentru vanzare, celalalt nu. Scopul este de a vinde de ambele parti.

gi-jane2 a scris:

Pana urma vând sau investesc? Adica nu înțeleg în ce vrea unul sa investească dacă vor sa vândă?

legal, nu poate fi obligat. iar daca fiecare o tine pe a lui, se va ajunge in instanta
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Poate investi si poate recupera ulterior investitia.
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Daca e vorba doar de "infrumusetat" si nu de consolidare/intretinere, nu cred ca are cum sa fie obligat coproprietarul sa investeasca. Poate nu dispune de suma de bani necesara, sau de timp, sau nu vrea pur si simplu sa se lege la cap.
Cine baga 5000 de euro intr-o casa batraneasca, cu siguranta nu intentioneaza sa o vanda pe pretul actual + 5000. Poate ca veti gasi un cumparator care sa vrea termopane venghe si le puneti pe cele albe degeaba... E un risc pe care unul din ei nu doreste sa si-l asume.

Cea mai simpla solutie e despagubirea co-proprietarului la pretul evaluat, dupa care, cu drepturi depline, fiecare poate "infrumuseta" dupa bunul plac.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Neintelegeri intre frati ContSters253530 ContSters253530 Santem 5 frati mostenitori pe o casa batraneasca ,iar unul dintre frati nu vrea sa vanda avand o cota mai mica ,cere mai multi bani decat i se cuvine pentru a ... (vezi toată discuția)
Un caz mai putin obisnuit baikomarilena baikomarilena Tatal meu i-a vandut jumatate din casa in care locuim fostului meu sot, iar cealalta jumatate a donat-o fetei mele in varsta de 9 ani . Acum fostul sot (care ... (vezi toată discuția)
Partaj imobil cu îmbunătățiri făcute doar de unul dintre soți. se poate cere cotă mai mare de 50% cu acest motiv? cuziamusia cuziamusia Sot si sotie suntem coproprietari in devalmasie a unui imobil valorat in 20000€. Chiar cand l-am cumparat ne-am despartit in fapt deci eu niciodata nu am ... (vezi toată discuția)