Bună ziua. O întrebare...Perioada de muncă în condiții normale însumată cu perioada de muncă în condiții deosebite, respectiv grupa a II-a de muncă, nu reprezintă perioadă în care s-au reținut și virat CAS, CASS, ȘOMAJ? Adică perioadă stagiu de cotizare? Fiindcă nu înțeleg de ce, în loc de 38 ani, 6 luni și 15 zile, am rămas cu 36 ani, 10 luni și 21 zile, din care s-au scăzut 25 ani pentru determinarea perioadei pentru care se acordă puncte de stabilitate. 1 an, 7 luni și 24 zile s-au evaporat. Ca perioadă, este exact durata stagiului militar satisfăcut. Cum să scazi stagiul militar din anii de cotizație când armata a fost înainte de perioada de muncă? Este adevărat că am muncit 5 luni și înainte de armată, cu carte de muncă, dar 99,99% din stagiul de cotizare este după armată! Iar cele 2,02532 puncte pierdute la recalculare x 81 lei, sunt fix 164 lei brut...lunar...Cam prea mult ca să renunț!
Armata este stagiu asimilat.
Pentru stagiul asimilat nu se acorda puncte de stabilitate.
Deasemenea nu se acorda puncte de stabilitae pentru stagiul aferent grupelor/conditiil;or de munca si nici pentru cumul pensie/salariu.
Pensionare anticipata
assa
Sunt nascut in 1951 si indeplinesc conditia solicitata privind perioada completa de contributie la fondul de pensii. Am 31 da ani de activitate in campul ... (vezi toată discuția)