avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1439 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Dizolvare sau fuziune?
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Dizolvare sau fuziune?

Am preluat administrarea unui srl cu datorii ( destul de mari la administratia locala si la finante) si cu 2 contracte de inchiriere prost intocmite (unul pe 1an, dar celalalt pe 5, locatarii nu platesc chiria, penalitatile de neplata nesemnificative, au facut modificari fara aprobarea mea, desi in contract este clar stipulat, nu achita facturile de utilitati.....). Eu am imputernicire de la unul dintre asociati-administratori (sunt 2 in soc.) pe baza careia ma ocup de soc, dar mai exista o alta imputernicire pt un avocat, care sa actioneze in locul lui in vederea cesionarii actiunilor lui din soc. in favoarea mea, ceea ce nu se poate pune in practica din cauza celuilalt actionar, cetatean strain, care nu vrea sa vina in tara, nu vrea sa se implice, nici n-a facut-o niciodata in cei 10 ani de cand exista srl-ul.
M-am gandit sa achit datoriile si sa dizolv soc, ca sa scap de locatari, dar am nevoie de un sfat, nu stiu care este modalitatea cea mai buna (rapida) dizolvare, apoi cu patrimoniul existent constituirea unei noi soc. sau o fuziune prin absorbtie? Exista anumite termene?
Cu multumiri.
Cel mai recent răspuns: gabrielamargineanu , utilizator 19:07, 9 Februarie 2010
gabrielmargenu, in primul rand ar fi trebuit sa gandesti la ceea ce ai fi vrut sa faci...
Ce postezi este superficial, dar trebuie sa intelegi ca ai accesat un forum care nu da solutii, se discuta despre probleme... Altfel, angajeaza avocat!
Asa am si facut, dar as mai fi dorit o opinie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Fuziune CARE SUNT PASII PT A FACE O FUZIUNE INTRE 2 SOC? CE DOCUMENTE TREBIUE SA INTOCMESC?
MULTUMESC.
(vezi toată discuția)
Fuziune etapa a 2 a RAMONICI RAMONICI Buna ziua. In prima etapa am depus la registru proiectul de fuziune prin absorbtie pt 2 srl pe baza bilanturilor la 31.12.2009. Acum in etapa 2 trebuie sa ... (vezi toată discuția)
Fuziune firme danciobica danciobica As vrea sa stiu ce presupune o fuziune prin absorbtie, in principiu. In concret un IMM vrea sa absoarba o microintreprindere. Micro este firma de proiect ... (vezi toată discuția)