avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 805 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna, din motive de sanatate sunt obligat sa suspend ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna, din motive de sanatate sunt obligat sa suspend activitatea ...

Buna, din motive de sanatate sunt obligat sa suspend activitatea la firma, pana la recuperare cea ce duce si la rezilierea contractului cu contabilul. Intrebarea mea e, cum voi proceda cu depunerea situatiei financiare pe anul 2024.Eu nu o sa mai am contabil daca reziliez contractul. Exista posibilitatea in timpul suspemdarii sa fac un contract numai pt depunerea 101 dar am voie sa l platesc? Sau sa l platesc in avans pe actualul contabil sa mi l depuna?Ce solutii credeti ca exista? Eu nu pot depune deoarece mai am marfa pe stoc ca au fost achizitionati din bani imprumutati de mine. Deci firma are inca datorii la mine, fiind administrator.
Va multumesc frumos
Todor Valer
Cel mai recent răspuns: BogdanGri , utilizator 22:53, 11 Septembrie 2024
Buna ziua

Pasii pentru suspendarea temporara a activitatii firmei trebuie facuti atat la ONRC cat si ANAF.

Din punct de vedere al declaratiilor, pe perioada cat activitatea firmei este suspendata, nu aveti obligatia depunerii nici unei declaratii (OG 11/2022)

Foarte important: multi considera ca daca au inregistrat suspendarea la ONRC aceasta va fi preluata automat de ANAF. Nu este asa. Trebuie sa solicitati si la ANAF suspendarea activitatii.

In cazul dvs, de exemplu 101 o depuneti o singura data, pentru perioada cuprinsa intre 1 ianuari si data obtinerii suspendarii activitatii. Dupa asta nu mai trebuie depusa decat la reluarea activitatii.
Buna, va multumesc frumos pentru raspunsul rapid. Eu am nevoie de un contabil care sa imi depuna situațiile financiare anuale. As dori sa stiu daca o firma cu activitatea suspendata (regim derogatoriu) poate intocmi un contract de contabilitate si plati onorariul ori se considera si asta activitate in cadrul societății?
Multumesc frumos.
Buna ziua

Suspendare activitatii presupune ca firma sa nu mai desfasoare activitatea pentru care a fost autorizata. Se anuleaza si codul de TVA.

Insa in continuare firma isi poate mentine activitatea administrativa, poate plati facturi, incasa sume pentru activitatile prestate in trecut etc...

Deci nu e nici o problema sa aveti un contract cu un contabil pe care sa il platiti.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna, din motive de sanatate sunt obligat sa suspend activitatea ... Waller Waller Buna, din motive de sanatate sunt obligat sa suspend activitatea la firma, pana la recuperare cea ce duce si la rezilierea contractului cu contabilul. ... (vezi toată discuția)
Ce decl. depune o firma cu activ. suspendata ? kamy_nora kamy_nora Buna ziua, O firma care are ca perioada fiscala trimestrul si activitatea suspendata in perioada 01.11.2012 - 31.10.2015 si careia i s-a aprobat regimul de ... (vezi toată discuția)
Suspendare societate tynadiana tynadiana Buna ziua, Am suspendat socitatea in martoe 2010 (pentru 3 ani). As dorii sa stiu acum mai am vreo obligatie? Trebuie sa ii anunt si pe cei de la ... (vezi toată discuția)