avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 315 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Calcul la majorare salariu
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Calcul la majorare salariu

Buna ziua!..De la 1 iulie s a majorat salariu minim la 3700 ron,iar deducerea netaxabila a crescut de la 200 ron la 300 ron..Statul a dat Ordonanta de Urgenta ca bonurile de masa sa nu se ia in considerare la calcularea salariului brut.Statul a impus si un.prag de 4000 ron la salariu brut din care 300 ron sa fie scutiti de taxe si impozite...Intrebarea mea este': - Seful meu mi-a marit salariu de la 3350 ron cat l-am avut inainte de 1 iulie 2024, la 3750 ron,practic fara bonuri de masa nu depasesc 4000 ron,dar nici nu sunt incadrat cu salariu minim....Am dreptul la acea suma de 300 ron scutita de taxe si impozite,daca am salariu brut de incadrare 3750??....Ca vad ca sefu meu nu mi-a scris pe fluturasul de salarii acest lucru...El a bagat tot la impozite si taxe, si bonurile de masa....Multumesc de ajutor,astept raspunsuri!
Ultima modificare: Miercuri, 11 Septembrie 2024
george-neagu, moderator

Alte discuții în legătură

Cum se calculeaza salariul net din total brut Floarea Cring Floarea Cring Buna ziua, Poate cineva sa-mi spuna cum se calculeaza salariul net din total brut. Ex. net:1.187-1.193 ron si bonuri de masa. Bonurile de masa sunt in functie ... (vezi toată discuția)
Scutire impozit NeRa88 NeRa88 Buna ziua. Vreau sa va pun niste intrebari si tva rog in masura inc are puteti sa-mi dati un raspuns : Am un certificat de incadrare in grad de handicap la ... (vezi toată discuția)
Bună ziua aș dori să știu dacă am salariul 3700 brut cat ... razvan22 razvan22 Bună ziua Aș dori să știu dacă am salariul 3700 brut cat este minim pe economie este normal să îmi apară când cer raportul după cnpp 3400 brut? Am ... (vezi toată discuția)