avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 959 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Buna ziua. Am o fetita de 11 ani, sunt singurul ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Buna ziua. Am o fetita de 11 ani, sunt singurul parinte si bunicii ...

Buna ziua. Am o fetita de 11 ani, sunt singurul parinte si bunicii adica parintii mei au castigat dreptul de vizita cate 2 week end uri pe luna cate 3 ore doar in prezenta mea.
Daca nu permit amenda este de 500 lei pe zi intarziere
Intrebarea mea este cat este amenda pe luna? 2000 lei adica 500lei * 4 zile cat au dreptul bunicii sau 15000lei adica 500 lei*30 zile cat are 1 luna?

Va multumesc pentru raspuns!
Cel mai recent răspuns: BogdanGri , utilizator 15:50, 11 Septembrie 2024
Buna ziua

Daca in sentinta scrie 500 lei pentru fiecare zi de intarziere atunci amenda va fi 500 lei pentru fiecare zi scursa intre ziua cand aveau dreptul de vizita pana in ziua cand vad copilul pentru fiecare zi in care aveau acest drept.
Imi cer scuze ca insist . Adica 2000 lei pe luna? 2 week -end uri pe luna insemana 4 zile. . 500 lei* 4 zile?
Amenda se plateste pentru fiecare zi de intarziere, nu doar pe cele 4 zile de vizita dintr-o luna.
cititi mesajul doamnei avocat, e lamuritor. Ca idee, oricum ar fi, e mai ieftin sa ii lasati sau sa atacati hotararea.
www.avocatnet.ro/forum/discu...
Buna ziua

Adica 500 lei/zi de cand aveau dreptul sa o vada pe cea mica pana cand le permiteti acest lucru.

Daca sa zicem ca aveau dreptul sa o vada pe 7 septembrie insa dvs nu ati permis lucru asta ci le-ati permis sa o vada pe 21 septembrie, atunci veti plati 13 zile x 500 lei. Daca nu le permiteti vizita timp de o luna atunci amenda e de 15000 lei.

Amenda e gandita tocmai ca sa descurajeze nerespectarea deciziei instantei.

clahomastreet a scris:

Imi cer scuze ca insist . Adica 2000 lei pe luna? 2 week -end uri pe luna insemana 4 zile. . 500 lei* 4 zile?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Amenda anpc valentina370 valentina370 Buna tuturor am si eu o nelamurire : amenda de la OPC poate avea o valoare mai mica de 500lei? Am fost vizitata de OPC -detin un magazin alimentar-si s-au ... (vezi toată discuția)
Respectarea programului de vizită minor din punct de vedere al părintelui rezident georgiana neacsu georgiana neacsu Buna ziua. Suntem divortati din luna aprilie 2016, La divort s-a stabilit autoritate comuna si domiciliul copilului la mama. In luna octombrie 2016, fostul ... (vezi toată discuția)
Drept de vizitare copil dupa divort amiabil vrobu vrobu Buna ziua, In 2011 m-am despartit de sotia mea, avand impreuna la acea data un copil de 8 luni. Despartirea s-a produs exclusiv din dorinta sotiei. Un an de ... (vezi toată discuția)