avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 582 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii şi fundaţii, într-un ... Acte necesare pentru schimbare statut ONG?
Discuție deschisă în Asociaţii şi fundaţii, într-un cuvânt: ONG-uri

Acte necesare pentru schimbare statut ONG?

Ce acte sunt necesare pentru schimbare statut ONG- în realitate e vorba doar de adăugarea unor activități respectiv niște propoziții... în rest rămâne totul la fel. Mulțumesc.
Ultima modificare: Joi, 12 Septembrie 2024
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: radumititean , utilizator 21:27, 12 Septembrie 2024
un document de tip hotarare AG / proces-verbal sedinta AG / extras proces-verbal sedinta AG ( sau CD, daca e vorba de o fundatie) din care sa rezulte ca s-a reuit in mod statutar organul de conducere si a decis statutar acele modificari ( ex. ca a fost procentul necesar de voturi) si care anume sunt acele modificari... + act aditonal la stiatut si / sau direct forma actualizata de Statut in care sunt preluate acele modificari + cererea catre judecatorie ( sau Tribunal, daca ONG=ul este federatiei) redactata conform modelului din OMJ 954/2000, dovada plata taxa de timbru de 100 lei, si cam atat daca nu sunt alte tipuri de modificari ( de denumire, de sediu, de componenta organe de adminstrare sau control....). Deci in esenta e ca la alte tipuri de modificare acte consitutive si seamana cu procedura de la dobandirea personalitatii juridice... trebuie hotarare judecatoresca definitiva...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Schimbare consiliul director intr-un ong Dan012345 Dan012345 Buna ziua, Dorim schimbarea presedintelui unei Asociatii (nu este asociatie de proprietari ci ong). El este numit in Actulul Constitutiv si in Statut. In ... (vezi toată discuția)
Nelamuriri deschidere ong AndreiGrigo AndreiGrigo Salutare, Am cateva intrebari in legatura cu infiintarea unui ONG (asociatie) si speram ca m-ati putea lamuri: 1. In caz ca dorim sa stabilim o cotizatie, ... (vezi toată discuția)
Legalitatea hotararilor ag Marian Mitica Marian Mitica Hotararile AG care nu privesc modificari ale statutului sau a actului constituitiv si nu pot fi inscrise in RAF sunt obligatorii si legale pentru toti membrii ... (vezi toată discuția)