avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 484 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... concediu odihna timp partial
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

concediu odihna timp partial

i-mi poate spune cineva cat concediu de odihna are un angajat cu timp partial de munca de 4 ore?
si la ce paragaraf din codul muncii gasesc asta.
Cel mai recent răspuns: OANA GORAN , Consilier juridic 14:45, 25 Octombrie 2006
ART. 140
(1) Durata minimă a concediului de odihnă anual este de 20 de zile lucrătoare.
(2) Durata efectivă a concediului de odihnă anual se stabileşte prin contractul colectiv de muncă aplicabil, este prevăzută în contractul individual de muncă şi se acordă proporţional cu activitatea prestată într-un an calendaristic.
(3) Sărbătorile legale în care nu se lucrează, precum şi zilele libere plătite stabilite prin contractul colectiv de muncă aplicabil nu sunt incluse în durata concediului de odihnă anual.
(4) Durata concediului de odihnă anual pentru salariaţii cu contract individual de muncă cu timp parţial se acordă proporţional cu timpul efectiv lucrat.
ART. 141
(1) Concediul de odihnă se efectuează în fiecare an.
(2) Prin excepţie de la prevederile alin. (1), efectuarea concediului în anul următor este permisă numai în cazurile expres prevăzute de lege sau în cazurile prevăzute în contractul colectiv de muncă aplicabil.
(3) Angajatorul este obligat să acorde concediu, până la sfârşitul anului următor, tuturor salariaţilor care într-un an calendaristic nu au efectuat integral concediul de odihnă la care aveau dreptul.
(4) Compensarea în bani a concediului de odihnă neefectuat este permisă numai în cazul încetării contractului individual de muncă.
textul este extras din codul muncii, daca aveti contract colectiv de munca, se calculeaza 1/2 din durata C.O. de care ar beneficia daca ar avea cim normal de 8 ore/zi
daca nu aveti contract colectiv atunci benef de 10 zile/an de CO.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediul de odihna ContSters75393 ContSters75393 Daca o persoana in cursul anului precedent a prins doar 3 luni de munca ca angajat oare nu trebuia intr-un fel sau altul de a beneficia de C.O? (vezi toată discuția)
Concediu de odihna am drept la concediu de odihna pe anul in curs daca am inceput lucrul in luna mai 2010 (vezi toată discuția)
Au dreptate ? ContSters58087 ContSters58087 Din luna august 2008 am fost in concediu medical pina pe 31 dec 2008.De la 1 ian 2009 figurez ca pensionar de boala si cei de la firma unde am profesat au fost ... (vezi toată discuția)