avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 902 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Pensie / indemnizatie Buna ziua Va cer sfatul pentru ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Pensie / indemnizatie Buna ziua Va cer sfatul pentru mama mea. Are varsta de 64 ani ...

Buna ziua
Va cer sfatul pentru mama mea.
Are varsta de 64 ani si o vechime in campul muncii de 10 ani.
In acest moment are probleme de sanatate , este cardiaca si are artrita reumatoida , se deplaseaza destul de greu.
As vrea sa stiu daca exista vreo posibilitate sa primeasca vreo indemnizatie.
M-am interesat si de varianta de a cumpara vechime dar ar insemna o suma foarte mare .
Exista vreo varianta sa primeasca un ajutor pentru cei 10 ani lucrati?
Stiu cazuri de persoane care beneficiaza de ajutor desi au lucrat pana in 10 ani..stiu ca legea specifica pragul de 15 ani.
Si voiam sa va mai intreb daca are vreo importanta faptul ca mama are 2 hectare teren extravilan , asta in cazul unei anchete sociale ..

Multumesc
Ultima modificare: Vineri, 13 Septembrie 2024
LavP, utilizator
Cel mai recent răspuns: CHKa , utilizator 11:59, 13 Septembrie 2024
Pensie de la sistemul public de pensii nu poate primi , exact pentru ne-indeplinirea conditiei de 15 ani stagiu contributiv . Va interesati la Primarie daca se incadreaza la un eventual ajutor social ( dar e posibil sa nu , avand acel teren ) . Mai puteti sa incercati o incadrare in grad de handicap , daca diagnosticele pe care le are ii permit . Va adresati - cu actele medicale - DGASPC pentru asta . Daca va primi un grad de handicap , va avea dreptul si la o indemnizatie .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie/ajutor handicap FocusMarvo FocusMarvo Buna ziua! Am 27 de ani si recent am fost diagnosticat cu Spondilita Anchilozanta. De cand am terminat liceul am facut o postilceala de 1 an si jumatate cu ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie sociala pt persoana cu handicap Maria birloiu Maria birloiu Daca o persoana are indemnizatie de handicap 375 lei lunar si nu a lucrat niciodata, poate primi indemnizatie sociala de 704 lei? (vezi toată discuția)
Pensionare de invaliditate (pe caz de boala) CristoR CristoR Buna ziua, Mama mea sufera de poliartrita reumatoida si are pensie de handicap incadrata la gr.II accentuat. Mentionez ca este nascuta in data de 13.06.1963 ... (vezi toată discuția)