avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 798 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Bună ziua! Alocația de stat pentru copii și pensia ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Bună ziua! Alocația de stat pentru copii și pensia alimentara ...

Bună ziua! Alocația de stat pentru copii și pensia alimentara sunt venituri supuse impozitarii? Rog raspuns cu justificare prin lege, articol, litera. Am nevoie sa argumentez școlii, care consideră ca si aceste două intra in calculul venitului mediu net pe membru de familie la acordarea bursei sociale pentru familie monoparentală. Multumesc!
Cel mai recent răspuns: adina.vladau , utilizator 16:45, 20 Septembrie 2024
Dar sunt venituri , chiar daca nu sunt supuse impozitarii . Nu doar veniturile impozitate sunt venituri .
Ultima modificare: Vineri, 13 Septembrie 2024
CHKa, utilizator
Sunt venituri NETE chiar daca nu sunt supuse impozitarii.
Deci aveti venituri, ce anume sa justificati'?
Ultima modificare: Vineri, 13 Septembrie 2024
Dapix, utilizator
METODOLOGIE-CADRU din 11 iulie 2024 de acordare a burselor
art. 11
(1) La stabilirea venitului mediu net lunar pe membru de familie se iau în calcul toate veniturile nete realizate de membrii familiei, supuse impozitării. Prin venituri nete se înțelege totalitatea sumelor primite/realizate de persoana singură, respectiv de fiecare membru al familiei, conform Legii nr. 227/2015 privind Codul fiscal, cu modificările și completările ulterioare.
...
Cunosc metodologia cadru si acolo e precizat "toate veniturile nete supuse impozitarii" Intrebarea mea la dvs era daca alocatia si pensia alimentara se iau in calcul in stabilirea venitului pe membru de familie monoparentala, Eu cred ca NU, pentru ca sunt venituri neimpozabile. Dar scoala zice ca DA. Am nevoie de cadrul legal, art/alin/lit care sa specifice ca alocatia si pensia alimentara NU sunt venituri impozabile, si nu trebuie luate in calcul pentru stabilirea venitului pe membru de familie monoparentala. Cu acestea 2 adunate, depasesc pragul de venit pe membru de 2363 ron si pentru o ambitie a scolii copiii mei nu vor beneficia de un drept al lor.
Școala chiar are dreptate. Veniturile pe familie sunt venituri, indiferent dacă sunt supuse impozitării, sau nu.
Școala nu are nici o ambiție, ci aplică legea corect.

Totuși, încercați să faceți o reclamație scrisă la IȘJ, și/sau la Ministerul Educației.
Ultima modificare: Duminică, 15 Septembrie 2024
Dapix, utilizator

Alte discuții în legătură

Bursa sociala criterii venit 2023 feliciaND feliciaND Bună ziua Va rog dacă ma puteți ajuta cu o clarificare referitor la bursele sociale pe criterii de venit. În noile reglementari se mentioneaza ca se ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! am două fetițe, una la școală primară, una ... Lasy Lasy Buna ziua!Am două fetițe școlare.Una la școală primară,una la liceu.Am depus dosar pentru bursa socială.Celei din școală primară i s a aprobat,celei ... (vezi toată discuția)
Buna o mamica care lucreaza si un copil in clasa pregatitoare.venit:minim ... Ingheta Ingheta Buna O mamica care lucreaza si un copil in clasa pregatitoare.venit:minim pe economie + pensie intretinere minima..n au fost casatoriti parintii.custodie ... (vezi toată discuția)