avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 482 soluții astăzi

Marți, 4 februarie, are loc evenimentul: TVA, Impozitul datorat de nerezidenți, Impozitul pe profit, facilități fiscale 2025: Sesiune practică cu Adrian Bența. Participă →

Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Pot fi obligat de ANAF sa plătesc 16% din suma ...
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Pot fi obligat de ANAF sa plătesc 16% din suma totala?

Pentru sume de bani primite pe contul de persoana fizica în perioada 2016-2024, pot fi obligat de ANAF sa plătesc 16% din suma totala? Se poate face ceva?
Ultima modificare: Vineri, 13 Septembrie 2024
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: BogdanGri , utilizator 20:12, 13 Septembrie 2024
Buna ziua

Depinde ce reprezinta acele sume de bani.

Daca banii sunt obtinuti din activitati care pot fi incadrate ca acte de comert atunci da, ANAF va poate obliga sa platiti taxele aferente (impozit, CAS, CASS, eventual TVA in functie de sume) plus accesorii (amenzi, penalitati, dobanzi etc).

Puteti benefia de amnistie (platind jumatate sau trei sferturi din cat ati fi datorat) daca depuneti declaratiile necvesare si platiti pana pe 25 Noiembrie

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua! ma poate lamuri cineva ce beneficii are o societate ... DENYYY DENYYY Buna ziua! Ma poate lamuri cineva ce beneficii are o societate care are datorii la fisc cu noua amnistie din septembrie 2024. Ce acte trebuie sa depuna si ce ... (vezi toată discuția)
Ce inseamna legea 107/2024 nicu144 nicu144 Buna ziua. Chiar nu intelegem ce insemna legea 107/2024. Daca am datorii la anaf pe baza unui cereri care mi-a venit azi, o completez si scap de datorie? Am ... (vezi toată discuția)
Esalonare si amnistie flaviusl flaviusl Va scriu pentru a găsi cea mai buna cale de a finaliza esalonarea in curs pentru a beneficia de reducerea de 25%, si anularea accesoriilor, in termenul ... (vezi toată discuția)