avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 565 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Prejudiciu ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Prejudiciu ...

Buna,nu stiu daca ma adresez pe forumul corect,insa poate ma puteti indruma voi.Exista vreo reglementare legislativa sau o norma data de primarie privind raspunderea civila a proprietarilor de imobile?Caz concret:o masina a fost grav avariata de gheata cazuta de pe acoperisul unui imobil ce adaposteste cateva firme.Cine e raspunzator si cum se poate recupera prejudiciul?Exista vreun articol in legislatie care sa vina in sprijinul pagubitului?Multumesc mult.
Cel mai recent răspuns: CATALINUTZA , utilizator 20:34, 24 Februarie 2012
codul civil
art 57 legea 230/2007!
sesizati in scris si asociatia si primaria de domiciliu.
Nu e speta de dreptul municii...dar aveti temei in Codul civil.Actiunea este greu de castigat deoarece trebuie sa probati o legatura de cauzalitate intre caderea de zapada si aciunea /inactiunea firmei....
Imobilul este un bloc de locuinte sau numai sedii de firme?
Ank27 a scris:

Caz concret:o masina a fost grav avariata de gheata cazuta de pe acoperisul unui imobil ce adaposteste cateva firme.Cine e raspunzator si cum se poate recupera prejudiciul?Exista vreun articol in legislatie care sa vina in sprijinul pagubitului?Multumesc mult.

Puteti sa reparati masina pe asigurarea casco.
Asa cum puteti gasi masina avariata intr-o parcare si nu cunoasteti cine a avariat-o.
Am avut luna trecuta 3 masini avariate in spatele blocului. Un baietel de 16 ani a aruncat de la etajul 9 pungi cu apa si gheata. Proprietarii masinilor si-au facut reparatiile pe asigurarea casco. Dar au venit si la asociatie si impreuna ciu politistii de proximitate dupa vreo 2 saptamani de cercetari am descoperit faptasul. Copilul a recunocut in fata tatalui care a cerut scuze...
Aici s-a incheiat totul. Asiguratorul nu stie cine a avariat masinile.

Alte discuții în legătură

Masina avariata din cauza caderii de gheata de pe cladire myxfabi myxfabi buna ziua , am si eu o intrebare in urma cu 2 zile de pe blocul unde locuiesc a cazut o bucata de gheata pe masina parcata regulamentar in parcarea blocului ... (vezi toată discuția)
Gheata cazuta de pe bloc, masina avariata pe loc de parcare propriu din proximitatea blocului. cum pot recupera costurile reparatiei? andrei0102 andrei0102 Buna ziua, Zilele trecute, in timp ce eram in apartamentul in care locuriesc, de pe acoperisul blocului au cazut bucati de gheata care au spart parbrizul ... (vezi toată discuția)
Caderi de zapada de pe acoperisul blocului emannueltm emannueltm Ce lege sau hotatrare obliga concret asociatiile de locatari sa curete zapada de pe acoperisurile blocurilor? Pe multe forumuri apare ca......\\"conform ... (vezi toată discuția)