Pe scurt:
Am apelat la o echipa sa renoveze un apartament, o parte au facut bine, o parte si-au batut joc. Doresc sa stiu daca pot recupera prejudiciu.
Povestea detaliata:
In primul rand realizez ca nu am gandit si ca toate semnele au fost prezente, m-au "facut" fara sa imi dau seama.
In urma cu ceva timp am cumparat un apartament si am apelat la niste "mesteri" sa il renovez complet. Tin sa precizez ca am mai vizitat 2 locatii la care lucrau, nu alesi la prima vedere.
Una dintre cerinte a fost si refacerea circuitului electric si au zis ca au ei electrician. Am acceptat fara sa fac alte cercetari deoarece am vazut ca lucra si la celalalt apartament la electrica.
Se ajunge la jumatatea lucrarii, se "ingroapa" firele in sapa si cer si eu niste pareri la tabloul electric.
Pe scurt am aflat de la oameni autorizati ca totata electrica a fost o bataie de joc facuta de un nea' caisa. (fire trase gresit, gaura pentru doza mai mare decat trebuia etc.)
Am intrerupt lucrarea cu ei.
"Contractul" este un document semnat pe persoana fizica de sefu' de santier neomologat sau ceva. Detin arhiva de conversatii de whatsapp si dovada pentru o parte din plati.
Pot recupera din prejudiciu ? Daca da, cum ?
Avand in vedere ca stiu adresa apartamentului, pot exista "repercursiuni" ?
florinm.
Utilizator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
Din punct de vedere legal, instalațiile electrice se proiectează și se execută de către unități atestate ANRE. Dumneavoastră trebuia să cereți meseriașilor să vă prezinte documentele care să dovedească că lucrează legal. Trebuia întocmit un proiect, care se supunea expertizării unui verificator tehnic. Eera foarte simplu să aflați dacă meseriașii dvs lucrau legal, printr-o simplă căutare pe site-ul ANRE, unde puteți găsi datele tuturor electricienilor autorizați ANRE și ale tuturor firmelor atestate ANRE din România.
Acum o să spuneți că n-ați știut aceste lucruri, dar o spuneți degeaba, fiindcă nu puteți invoca necunoașterea legii.
Din punctul meu de vedere, nu sunteți victimă a acestor escroci, ci părtaș cu ei (până la momentul declanșării crizei), fiindcă ați mers, probabil, după prețul cel mai mic de pe piață și ați utilizat munca la negru. O firmă serioasă atestată ANRE și care lucrează cu personal autorizat ANRE nu este sub nicio formă ieftină, fiindcă n-are cum să fie așa (după cum nici avocații buni nu sunt „pro bono”, așa cum doriți dumneavoastră).
Din păcate, căutarea cu orice preț a chilipirurilor este sport național, de care unii români nu cred că se vor vindeca vreodată.
hotumattua
Utilizator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
Eterna poveste: aranjamente la negru, cu niște neisprăviți care se auto numesc "meseriași", care nu plătesc taxe și, când treaba nu merge conform așteptărilor, țipăm ca din gură de șarpe că am fost prejudiciați și, de data asta, cerem ca legea să ne apere.
Ceea ce ați făcut dvs. cu "colaboratorii" este, în afară de evaziune fiscală, punerea în pericol a întregului bloc prin intervenții neautorizate la instalația electrică. Dacă mai faceți mare gălăgie, s-ar putea să vă treziți cu dosar penal și obligația de plată a refacerii instalației electrice, de data aceasta de către o firmă autorizată.