avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 869 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Buna ziua, Am iesit la pensie in 2014. Si am avut ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Buna ziua, Am iesit la pensie in 2014. Si am avut indicele de ...

INDICELE DE CORECTIE PENSIE :INFLUENTA
Buna ziua, Am iesit la pensie in 2014. Si am avut indicele de corectie 1.07. Ne-a bombardat cu faptul ca se vor eleimina influenta indicelui de corectie. Am vazut ca la mine cand am iesit la pensie in 2014, la Nr. de puncte anuale mi s-a adaugat si cele cca 2 puncte datorita indicelui de corectie. Acuma in 2024 cand mi s-a recalculat pensia vad ca s-a pastrat influenta indicelui de corectie ( la mine mic 1,07)
1. S-a eliminat sau nu indicele de corectie?
2. Am mai lucrat pana in 2020. Si am depus de 4 ori pt adaugare la punctaje . Cand s-au adaugat punctele cu ce indice se corecta cu indicele din 2013 sau cu cel din 2020 ( 1,41) Multumesc frumos.
Ultima modificare: Duminică, 15 Septembrie 2024
Mihai53, utilizator
Cel mai recent răspuns: Carp Mircea , utilizator 20:31, 15 Septembrie 2024
colul 170
(1) Pentru persoanele înscrise la pensie începând cu data intrării în vigoare a prezentei legi, la punctajul mediu anual determinat în condiţiile art. 95 se aplică un indice de corecţie calculat ca raport între 43,3% din câştigul salarial mediu brut realizat pe anul precedent şi valoarea unui punct de pensie în vigoare la acea dată.
(2) Prevederile alin. (1) se aplică o singură dată, la înscrierea iniţială la pensie
Art.170 și toată legea 263/2010 au fost abrogate începând cu 01/09/2024.Incepand cu 01/09/2024 prin intrarea în vigoare a legii 360/2023 a dispărut noțiunea de indice de corecție.La d-voastră nu are cum să se mai resimtă influința indicelui de 1,07 în recalcularea pe legea 360/2023.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

In 2020 am primit decizie privind acordarea pensiei pentru limita ... MNich MNich in 2020 am primit decizie privind acordarea pensiei pentru limita de varsta. indicele de corectie este de 1,07 stbilit in 2015 cand am iesit cu pensie ... (vezi toată discuția)
Munca după pensionare anticipată florinm58 florinm58 Am mare nevoie de un sfat priceput si sincer ,am fost sfatuit sa-mi depun dosarul de pensie anticipata ptr. ca acum , anul acesta sunt niste calcule mai ... (vezi toată discuția)
Noua lege a pensiilor Ion Tudose Ion Tudose In noua lege a pensiilor la articolul 170 se spune: Art. 170. – (1) Pentru persoanele înscrise la pensie începând cu data intrării în vigoare a ... (vezi toată discuția)