avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 759 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... in 2020 am primit decizie privind acordarea pensiei ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

in 2020 am primit decizie privind acordarea pensiei pentru limita ...

in 2020 am primit decizie privind acordarea pensiei pentru limita de varsta. indicele de corectie este de 1,07 stbilit in 2015 cand am iesit cu pensie anticipat partial. Pot solicita recalcularea indicelui de corectie? Multumesc
Ultima modificare: Luni, 2 Octombrie 2023
MNich, utilizator
Cel mai recent răspuns: Carp Mircea , utilizator 20:04, 15 Septembrie 2024
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Casa locala va va emite si comunica o decizie de respingere.
Aceasta decizie o veti contesta in instanta.
Doar instanta va hotari daca vi se acorda indicele de corectie din 2020.
Este foarte putin probabil sa obtineti o astfel de hotarare.
Pe de alta parte incepand cu 01/01/2024 va disparea notiunea de indice de coredtie din legislatia pensiilor publice.
Notiunea dispare, dar nu si influenta indicelui. Adica pensiile care s-au imulti cu 1,41 raman cu ele inmultite.
În foarte puține pensii se va mai resimți influința indicelui de corecție de 1,.41 după 01/09/2024. Începând cu 01/01/2025 dispare definitiv influința acestuia în cuantumul pensiei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua, am iesit la pensie in 2014. si am avut indicele de ... Mihai53 Mihai53 INDICELE DE CORECTIE PENSIE :INFLUENTA Buna ziua, Am iesit la pensie in 2014. Si am avut indicele de corectie 1.07. Ne-a bombardat cu faptul ca se vor ... (vezi toată discuția)
Munca după pensionare anticipată florinm58 florinm58 Am mare nevoie de un sfat priceput si sincer ,am fost sfatuit sa-mi depun dosarul de pensie anticipata ptr. ca acum , anul acesta sunt niste calcule mai ... (vezi toată discuția)
Bună seara.d-le carp mircea există posibilitatea adăugării ... Iorga Niculai Iorga Niculai Bună seara.D-le Carp Mircea există posibilitatea adăugării cuantumului cel mai avantajos adică al indicelui de corecție mai avantajos dacă decizia este ... (vezi toată discuția)