avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 859 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Concediu medical la pensie
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Concediu medical la pensie

Buna ziua,
Conform OUG 158/2005, privind concediile şi indemnizaţiile de asigurãri sociale de sãnãtate, in vigoare de la 1 ianuarie 2006, din indemnizatiile de concediu medical se retine contributia pentru pensie asa ca aceste perioade sunt stagii de cotizare la pensie.
In luna decembrie 2012 am avut un salariu brut de 10000 lei si am lucrat doar 7 zile, 12 fiind in concediu medical. Deci 10000 lei a fost pentru perioada lucrata si pentru perioada de concediu medical.
In tabelul cu stagii lunare de la CNPP imi apare la Venituri in conditii normale 7491 lei si la Venit total asigurari platit BASS 468 lei.
De ce diferenta pana la 10000 lei nu se ia in considerare la calculul pensiei?
Aceasta perioada este stagiu de cotizare, da?

Alte discuții în legătură

Concediu medical - perioada de contributie la pensie sorineldobre sorineldobre am vazut pe legislatiamuncii.ro un raspuns care m-a derutat . se spunea acolo ca incepand cu 2006 se iau in considerare la contributie pensie si concediile ... (vezi toată discuția)
Calcul concediu medical  Loredana Puscasu Loredana Puscasu am o mare problema si nu stiu cum sa o rezolv. Am un angajat care a avut concediu medical luna trecuta si din ce stiu eu baza de calcul pentru plata ... (vezi toată discuția)
Cum se calculeaza indemnizatiile pentru incapacitate temporara de munca? gabriela_bejinariu gabriela_bejinariu #-oCum se calculeaza un concediu medical, daca am mai beneficai de concedii medicale in trecut. Societatea la care lucrez, nu mi-a luat in calcul toata ... (vezi toată discuția)