avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1872 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Parte de teren lipsa de pe cadastru
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Parte de teren lipsa de pe cadastru

Vreau sa cumpar un teren cu un imobil construit si am urmatoarea situatie. In realitate terenul este de 300 de m² (asa este ingradit). In avizul pentru construirea casei, eliberat de primarie in 1970 suprafata terenului este de 300m². Inscrierea in cadastru facuta in 2023 s-a realizat pentru 240m² dintr-o greseala dupa cum zice proprietarul. Exista posibilitatea de a recupera cei 60 m² doar pe baza schitei din avizul pentru constructie eliberat de primarie in 1970? Pe planul cadastral cei 60m² nu sunt ai nimanui iar proprietarul nu vrea sa isi consume timpul cu recuperarea terenului urmand ca contractul de vanzare sa se faca doar pe cei 240m² desi curtea in realitate cuprinde si cei 60m² lipsa din acte.

Alte discuții în legătură

Uz de fals in intocmirea documentatiilor cauleam cauleam sunt PFA in cadastru si intocmesc documentatii topografice din 2004. in 2006 am intocmit o documentatie topografica pe extravilan conform unui plan parcelar ... (vezi toată discuția)
Problema schita cadastrala sebi103 sebi103 Buna ziua. Ajutatima cu un sfat ,as vrea sa cumpar un teren dar are o problema mai jos va spun cum sta treaba. Momentan acest teren detine Cartea ... (vezi toată discuția)
Cadastrul nu corespunde cu schita cadastrala gaby_cornie gaby_cornie Am si eu o intrebare, si nu stiu cum s-o rezolv.Bunicul meu,are o casa la tara, si a facut o schita cadastrala in anul 1997.In 2011, cand a facut cadastru, au ... (vezi toată discuția)