avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 419 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Am 14 ani și 29 de zile de grupa 2-a de muncă. Am ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Am 14 ani și 29 de zile de grupa 2-a de muncă. Am primit decizia, ...

Am 14 ani și 29 de zile de grupa 2-a de muncă.
Am primit decizia, și constat că mi-a fost redus stagiul contributiv cu 3 ani și 6 luni, deși nu am beneficiat de reducerea vârstei de pensionare .
M-am pensionat FIX la 65 de ani nu la 61 și 6 luni.
Este posibilă o asemenea scădere ??!
Cel mai recent răspuns: ili47 , utilizator 09:48, 10 Octombrie 2024
Da.
Este foarte posibila si legala.
Pentru stagiul aferent grupelor/conditiilor de munca nu se acorda puncte de stabilitate.
Acest stagiu este mentionat in decizie ca fiind necontributiv.
Legea nu tine cont ca v-ati pensionat cu reducerea sau fara freducerea vrsteio standard.
Acest stagiu este mentionat in decizie ca fiind necontributiv.
Sa inteleg ca puncte de stabilitate nu se da dar la total puncte intra ,
. Pt perioada necontirbutiva se calculeaza ceva puncte ? Sau nu ?
Scuzati , multumesc
Sa inteleg ca puncte de stabilitate nu se da dar la total puncte intra ,
. Pt perioada necontirbutiva se calculeaza ceva puncte ? Sau nu ?
Scuzati , multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vechime pentru grupa a 2-a de munca tudordan83 tudordan83 Buna ziua, As avea si eu nevoie de ajutorul dvs. Ma intereseaza care este vechimea care se adauga pentru grupa a 2-a de munca pentru un total de 40 de ani ... (vezi toată discuția)
Pot iesi la pensie? ContSters205948 ContSters205948 am 30 ani,8 luni,29 zile,din care 10 ani grupa 1, si 11 ani si 6 luni in grupa 2,total 37 ani cind pot beneficia de pensie anticipata. (vezi toată discuția)
Cumulare ani vechime liviupgr liviupgr Buna, Tatal meu are 61 de ani. Are 28 de ani vechime cu contributia la fondul de pensii a statului Roman, din care 13 ani lucrati in grupa a 2-a, plus ... (vezi toată discuția)