avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 827 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Am achizitionat in 2016 un apartament cu tva de 5%.
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Am achizitionat in 2016 un apartament cu tva de 5%.

Buna
Am achizitionat in 2016 un apartament cu tva de 5%.. , in valoare de de 65 000 lei nu euro. Suprafata mica.Apartamentul urmeaza sa fie vandut.
In cazul in care vreau sa achizitonez un apartament de la o persoana juridica( dezvoltator), care va fi valoarea tva la achizitie??

Ultima modificare: Luni, 16 Septembrie 2024
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: BogdanGri , utilizator 19:27, 16 Septembrie 2024
Buna ziua

Depinde de valoarea si suprafata apartamentului.

Daca din 2023 nu ati mai cumparat alt apartament si noul apartament are o suprafata utila de maxim 120mp si nu costa mai mult de 600000 lei (fara TVA) atunci platiti TVA 9%.

Daca incepand cu 1 ianuarie 2023 ati mai achizionat un apartament cu cota redusa sau nou apartament e mai mare de 120mp sau mai scump de 600000 lei fara tva atunci platiti TVA 19%.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tva imobiliare -a doua proprietate Nicoleta P. Nicoleta P. Dacă în 2022 am cumpărat casa cu preț 469.000 lei ,sub 120mp) TVA 5% inclus ,cat voi plăti tva la achiziția unui apartament anul acesta ? (vezi toată discuția)
Tva la achizitia celui de al doilea apartament Fandrei92 Fandrei92 Buna ziua, As avea o intrebare referitor la achizitia celui de al 2 lea apartament. Daca am achizitionat un apartament cu cota 5%, antecontractul a fost facut ... (vezi toată discuția)
Tva la achiziționarea imobil? vconceptv vconceptv Buna ziua.In anul 2023 am achiziționat împreună cu soția un apartament nou cu TVA redus 5%. Am dori în anul 2024 să achiziționăm o alta locuință ... (vezi toată discuția)