avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 821 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Tva imobiliare -a doua proprietate
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Tva imobiliare -a doua proprietate

Dacă în 2022 am cumpărat casa cu preț 469.000 lei ,sub 120mp) TVA 5% inclus ,cat voi plăti tva la achiziția unui apartament anul acesta ?
Ultima modificare: Luni, 11 Noiembrie 2024
Nicoleta P., utilizator
Cel mai recent răspuns: BogdanGri , utilizator 21:53, 11 Noiembrie 2024
Buna ziua

Registrului achiziţiilor de locuinţe cu cota redusă s-a infiintat de la 1 ianuarie 2023.

Deci anul acesta veti plati 9% daca locuinta se incadreaza la cota redusa (maxim 600000 lei fara tva si maxim 120 mpu fara anexe), altfel platiti 19%.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am achizitionat in 2016 un apartament cu tva de 5%. Lenu H Lenu H Buna Am achizitionat in 2016 un apartament cu tva de 5%.. , in valoare de de 65 000 lei nu euro. Suprafata mica.Apartamentul urmeaza sa fie vandut. In cazul ... (vezi toată discuția)
Tva la achiziționarea imobil? vconceptv vconceptv Buna ziua.In anul 2023 am achiziționat împreună cu soția un apartament nou cu TVA redus 5%. Am dori în anul 2024 să achiziționăm o alta locuință ... (vezi toată discuția)
Va trebui să achit diferența de tva până la 9%? Ovidiu_t Ovidiu_t Bună ziua. Spuneți-mi vă rog, dacă am plătit apartamentul integral în 2023, iar contractul de vânzare-cumpărare urmează să-l semnez cu dezvoltatorul ... (vezi toată discuția)