avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1948 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... Bună ziua! Ca polițist poți merge în timpul liber ...
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

Bună ziua! Ca polițist poți merge în timpul liber să ...

Bună ziua! Ca și polițist poți merge în timpul liber să cânți la evenimente (nuntă, botez, petreceri, etc.)?
Cel mai recent răspuns: Alina-Andreea Plugaru , Avocat 13:47, 17 Septembrie 2024
Asta e ceea ce se prevede in statut.
Incompatibilităţi privind calitatea de poliţist
Art. 70. – (1) Calitatea de poliţist este incompatibilă cu deţinerea şi/sau exercitarea oricărei alte funcţii publice decât cea în care a fost numit, precum şi a demnităţilor publice alese.
(2) Poliţiştii nu pot deţine alte funcţii şi nu pot desfăşura alte activităţi, remunerate sau neremunerate, după cum urmează:
a) în cadrul autorităţilor sau instituţiilor publice;
b) în cadrul regiilor autonome, societăţilor comerciale ori în alte unităţi cu scop lucrativ din sectorul public;
c) în calitate de membru al unui grup de interes economic.

(3) Nu se află în situaţie de incompatibilitate în sensul prevederilor alin. (2) poliţistul care:
a) este desemnat printr-un act administrativ, emis în condiţiile legii, să reprezinte interesele statului în legătură cu activităţile desfăşurate de operatorii economici cu capital ori patrimoniu integral sau majoritar de stat, în condiţiile legii; b) este desemnat printr-un act administrativ, emis în condiţiile legii, să participe în calitate de reprezentant al autorităţii ori instituţiei publice în cadrul unor organisme sau organe colective de Pagina 17 din 34 conducere constituite în condiţiile legii;
c) exercită un mandat de reprezentare, în condiţiile expres prevăzute de lege;
d) este desemnat prin act administrativ pentru a face parte în calitate de manager sau membru în echipele de proiect cu finanţare externă nerambursabilă, cu excepţia poliţiştilor care exercită atribuţii ca auditor sau atribuţii de control asupra activităţii derulate în cadrul acestora şi a poliţiştilor care fac parte din echipa de proiect pentru care activitatea desfăşurată în cadrul respectivei echipe generează o situaţie de conflict de interese cu funcţia pe care o ocupă;
e) exercită funcţii sau activităţi în domeniul didactic, al cercetării ştiinţifice, al creaţiei literarartistice;
f) exercită activităţi în cadrul unor organisme sau instituţii internaţionale pentru a căror desfăşurare a intervenit suspendarea raportului de serviciu;
g) exercită o funcţie de conducere în cadrul organizaţiilor sindicale care reprezintă interesele poliţiştilor pentru care poliţistul este salarizat, pentru a căror exercitare a intervenit suspendarea raportului de serviciu;
h) exercită funcţii în alte domenii de activitate din sectorul privat, care nu sunt în legătură directă sau indirectă cu atribuţiile exercitate ca poliţist, potrivit fişei postului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Functionarii publici au voie sa fie asociati unici/administratori intr-un srl? Bogdanvmdev Bogdanvmdev Buna ziua, Ma puteti ajuta cu clarificari in privinta intrebarii din titlu: Functionarii publici au voie sa fie asociati unici/administratori intr-un ... (vezi toată discuția)
Nelamurire: incompatibil sau nu? Madamar1007 Madamar1007 Am o nelamurire in privinta regimului incompatibilitatilor in cazul unui functionar public (secretar comuna): un grup de initiativa constituit la nivelul unei ... (vezi toată discuția)
Conflict de interese? mihaelaiordache mihaelaiordache Speta este urmatoarea:un functionar public cu atributii de control poate sustine cursuri didactice sau isi poate infiinta o firma cu profil didactic,avand in ... (vezi toată discuția)