avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 767 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Salutare! Am contract pe perioada nedeterminata cu ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Salutare! Am contract pe perioada nedeterminata cu perioada de ...

Salutare!

Am contract pe perioada nedeterminata cu perioada de proba de 90 zile.
Sunt angajat de 2 luni la firma asta si astazi a venit seful meu si m-a dat afara, m-a pus sa imi semnez demisia (inca nu am semnat-o) spunandu-mi ca sunt prea lent si vrea sa angajeze pe altcineva.
Eu lucrez la o firma de piese auto si distribui marfa, insa niciodata nu mi s-a zis ca am intarziat (nici clientii, nici superiorii mei). Niciodata nu mi s-a zis nimic.
Este ok sa se procedeze asa? Nici macar sa ma lase in preaviz sa imi gasesc altceva de munca.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:19, 17 Septembrie 2024
In perioada de proba , atat angajatul cat si angajatorul pot inchide CIM printr-o simpla notificare , fara a avea obligatia de a o motiva , si fara preaviz . Deci , semnati sau nu decizia angajatorului , tot fara job sunteti .
Ati semnat cererea de demisie?
Buna ziua

In perioada de proba, contractul de munca se incheie la initiativa oricarei parti, prin notificare scrisa, fara preaviz si fara sa fie nevoie de motivare . (Codul Muncii, Art. 31)

Deci nu e necesara semnatura sau acordul dvs si nici preaviz.

Asadar procedura este legala.
Mutumesc pentru raspunsuri
Ultima modificare: Marți, 17 Septembrie 2024
roxxmaria, utilizator
Nu

Cornel Vasile a scris:

Ati semnat cererea de demisie?

Alte discuții în legătură

Necesitatea preavizului la schimbarea locului de munca ionut_negoita89 ionut_negoita89 Buna ziua, Am si eu o nelamurire m-am angajat cu contract pe perioada nedeterminata (dar mi-a spus ca potrivit codului muncii 90 de zile se considera ... (vezi toată discuția)
Perioada de proba contract perioada nedeterminata. bmc2016 bmc2016 Buna seara, Vreau sa imi dea si mie cineva o informație concreta,ma aflu in perioada de proba,am contract individual de munca pe perioada nedeterminata,in ... (vezi toată discuția)
Demisia in perioada de proba tdana24 tdana24 Buna ziua, m-am angajat la o firma si am semnat un contract pe perioada nedeterminata cu 30 de zile de proba. Acum doresc sa imi dau demisia, sunt inca in ... (vezi toată discuția)