Aș avea nevoie de o opinie la următoarea problemă.
În luna mai s-a pronunțat o hotărâre judecătorească referitoare la plata unor sume de bani (recalcularea indemnizațiilor de concediu de odihnă cu includerea în baza de calcul a indemnizației de hrană) însă aceasta încă nu a fost pusă în aplicare, sumele urmând a fi plătite în tranșe anuale. Intre timp, ICCJ a admis un RIL spunând că indemnizaţia de hrană nu trebuie inclusă în baza de calcul a indemnizaţiei de concediu de odihnă.
Întrebarea mea ar fi următoarea: Se va respecta hotărârea judecătorească chiar dacă aceasta încă nu a fost pusă în aplicare și se vor plăti sumele incluzând indemnizația de hrană sau se va respecta RIL-ul?
Este vorba despre Decizia nr. 13/2014-RIL, din 16.09.2024. Decizia este obligatorie ptr instante ( și ptr restul subiecților de drept) de la data publicării în MO. În aceste condiții dacă deciza instanței este definitivă, aceasta va rămâne definitivă deci trebuie a fi pusă în aplicare. Dacă nu este definitivă, instanța de apel va infirma Hotărârea tribunalului. Mă aflu într-o situație similară, doar că ceva mai dificil de gestionat. După depunerea apelului de către Pârât-instituție publică, am depus apel incident, ( pierdusem două capete de cerere) . Apoi instituția și-a retras apelul pentru a nu risca cu apelul incident. Acum chiar nu știu cum va decide instanța de apel. Ceva păreri?
Da, aveți dreptate dnule consilier juridic. Am tastat greșit 2014 în loc de 2024, deși am scris că este din 16.09.2024. Eu nu mai pot face modificări, dacă dvoastră puteți, vă rog să modificați. Mulțumesc!