avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1127 soluții astăzi

Joi, 6 februarie, are loc evenimentul: AI Act: De la reglementare la implementare - Ghid practic de conformare pentru companii. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Bună ziua! Aș avea nevoie de o opinie la următoarea ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Bună ziua! Aș avea nevoie de o opinie la următoarea problemă. ...

Bună ziua!

Aș avea nevoie de o opinie la următoarea problemă.

În luna mai s-a pronunțat o hotărâre judecătorească referitoare la plata unor sume de bani (recalcularea indemnizațiilor de concediu de odihnă cu includerea în baza de calcul a indemnizației de hrană) însă aceasta încă nu a fost pusă în aplicare, sumele urmând a fi plătite în tranșe anuale. Intre timp, ICCJ a admis un RIL spunând că indemnizaţia de hrană nu trebuie inclusă în baza de calcul a indemnizaţiei de concediu de odihnă.

Întrebarea mea ar fi următoarea: Se va respecta hotărârea judecătorească chiar dacă aceasta încă nu a fost pusă în aplicare și se vor plăti sumele incluzând indemnizația de hrană sau se va respecta RIL-ul?

Mulțumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 13:31, 18 Septembrie 2024
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
In mod normal ar trebui respectata hotararea judecatoreasca, aceasta fiind data in baza legislatiei in vigoare la data emiterii.
Care este acel RIL? Forta juridica superioara a RIL-ului primeaza.
Ultima modificare: Marți, 17 Septembrie 2024
Cornel Vasile, Consilier juridic
Este vorba despre Decizia nr. 13/2014-RIL, din 16.09.2024. Decizia este obligatorie ptr instante ( și ptr restul subiecților de drept) de la data publicării în MO. În aceste condiții dacă deciza instanței este definitivă, aceasta va rămâne definitivă deci trebuie a fi pusă în aplicare. Dacă nu este definitivă, instanța de apel va infirma Hotărârea tribunalului. Mă aflu într-o situație similară, doar că ceva mai dificil de gestionat. După depunerea apelului de către Pârât-instituție publică, am depus apel incident, ( pierdusem două capete de cerere) . Apoi instituția și-a retras apelul pentru a nu risca cu apelul incident. Acum chiar nu știu cum va decide instanța de apel. Ceva păreri?
Ultima modificare: Marți, 17 Septembrie 2024
stelarman20001, utilizator
Ar trebui sa deschideti un topic nou intrucat nu se stiu detalii privind problema dvs. sau puteti detalia nelamurirea .

obs.
Este Decizia 13/2024 si nu 13/2014...
Ultima modificare: Miercuri, 18 Septembrie 2024
Cornel Vasile, Consilier juridic
Da, aveți dreptate dnule consilier juridic. Am tastat greșit 2014 în loc de 2024, deși am scris că este din 16.09.2024. Eu nu mai pot face modificări, dacă dvoastră puteți, vă rog să modificați. Mulțumesc!

Alte discuții în legătură

Bună ziua! ril-ul (decizia iccj 13/2024) referitoare la indemnizația ... Andreea.2024 Andreea.2024 Bună ziua! RIL-ul (Decizia ICCJ 13/2024) referitoare la indemnizația de hrană se aplică doar la nivelul proceselor care sunt pe rol la instanțe sau ... (vezi toată discuția)
Pensie intretinere, norma de hrana inclusa in baza de calcul emil1973 emil1973 Conform deciziei 21/2015 a ICCJ din 19 octombrie 2015 , norma de hrana a militarilor nu intra in baza de calcul a pensiei alimentare iar cei de la ... (vezi toată discuția)
De la ce data va trebui sa i se calculeze cei 5 % salariatului ? oanaportar oanaportar Buna ziua ! Va rugam frumos sa ne ajutati cu cateva sfaturi. Directorul institutiei noastre mi-a dat o hotarare judecatoreasca a unui coleg care a ... (vezi toată discuția)