avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 773 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Bună seara! Vând o casă. Din vânzarea ei, cumpăr ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Bună seara! Vând o casă. Din vânzarea ei, cumpăr cotă 1/2 ...

Bună seara!
Vând o casă. Din vânzarea ei, cumpăr cotă 1/2 dintr-o altă locuință.
Cealaltă cotă de 1/2 este deținută de alt proprietar( viitor soț).
Fiecare dintre noi, avem câte un copil, din căsnicii anterioare.
Doresc să știu cum poate copilul meu să intre în posesia întregii case, fără să împartă cu celălalt copil, al celuilalt proprietar.
Mulțumesc!
Cel mai recent răspuns: adriandimitriu , utilizator 11:24, 29 Septembrie 2024
2 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Copilul dvs. nu are cum sa intre in posesia intregii case din moment ce nu este a dvs. in intregime.Cumparati de la viitorul sot partea dumnealui si atunci sunteti singur proprietar.
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Chiar asa, tot nu ramane doar acelui copil, mosteneste si (viitorul) sot.
Vorbiti pentru astfel de solutii sensibile cu un avocat, caci trebuie analizat patrimoniul fiecarui sot, estimat ce ramane la deces, analizate diverse situatii in functie de copii, motivatie etc.
Cred ca cel mai bine in situatia de fata este sa nu va mai casatoriti si sa nu mai vindeti propria casa, daca tot doriti sa ajunga la fiul dvs. si aveti stresul ca pune altcineva mana pe averea dvs..
Daca nu va mai casatoriti, casa revine 100% copilului dvs., dupa momentul cand va luati la revedere de la cele lumesti.
Cred ca ar fi bine sa va clarificati ce doriti sa faceti cu viata dvs....se pare ca aveti pretentia de a intra in posesia si/sau a controla parti din bunuri care nu va apartine, insa doriti avantajele unei casatorii, ma gandesc ca doriti sa fiti tratata si ingrijita la batranete de viitorul sot, nu de propriul copil.
Daca as fi in locul viitorul sotului dvs. mi-as pune mai multe semne de intrebare in momentul in care viitoarea sotie gandeste in acest fel lucrurile.....acesta este un capitol care trebuie clarificat 100% inainte de casatorie, nu de alta, dar sa nu aveti false asteptari.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Răspunsul este simplu: în condițiile descrise de dvs. nu poate. Fiecare copil este moștenitorul rezervatar a părții de casă care aparține părintelui său.
Poate sa mosteneasca altceva, de ce musai casa? Asta e una dinrte solutii. Se mai pot gasi.

Alte discuții în legătură

Bunuri inainte de casatorie Isabella78 Isabella78 Buna ziua.eu am un credit de prima casa si respectiv o casa si doresc sa ma casatoresc.viitorul sot are un copil si doresc sa stiu daca apartamentul se imparte ... (vezi toată discuția)
Cui revine apartamentul in situatia asta simpla? Selena1 Selena1 Buna ziua, Sunt necasatorita si am ceva bani in banca. Prietenul meu a luat prin PRIMA casa un apartament singur proprietar in acte. Vrem sa ne casatorim ... (vezi toată discuția)
Pierderea proprietatii in cazul divortului mircea60n mircea60n Doresc sa ma casatoresc si apoi sa cumpar, din resurse personale, o casa ai carei proprietari sa fim amandoi . Exista posibilitatea ca in cazul in care sotia ... (vezi toată discuția)