avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 749 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... arbitraj sau somatie de plata
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

arbitraj sau somatie de plata

Buna ziua. spuneti-mi va rog parerile voastra....societatea la care lucrez eu a facut un contract de prestari servicii pentru construirea unei hale in Tim.... s-a terminat lucrarea iar ultimele 3 facturi in val de peste 140.000ron nu au fost platite... ce ar fi mai convenabil sa apelam la curtea de arbritaj de pe langa cam.de comert si industrie timisoara, cum e specificat si in continutul textului contractului sau sa mergem la judecatorie si sa ne indreptam spre varianta somatiei de plata? tin sa specific ca am facut o notificate din partea soc. mele in care am solicitat plata facturilor restante, in caz contrar vom apela la instanta judecatoreasca. Instanta competenta in cazul de fata este cea de la sediul paratului, conf competentei teritoriale in mat. civila? Imi cer scuze ptr astfel de intrebari...dar sunt novice in domeniu si sunt singur, nu am de unde "fura" meserie...si vorba aceea" la teorie suntem buni, numai practica de omoara". Va multumesc anticipat
Ultima modificare: Luni, 8 Februarie 2010
cristianus, utilizator
Cel mai recent răspuns: ContSters71920 , utilizator 11:37, 8 Februarie 2010
Prin contract ati agreat, de comun acord, o modalitate de rezolvare a litgiilor prin arbitraj. Asta e instanta competenta. Insa cred ca ati putea promova o actiune in instanta intemeiata pe OUG119, care este o procedura de urgenta. Instanta competenta este cea de pe raza sediului debitoarei.
pentru respectarea clauzelor contractuale trebuie sa va adresati Curtii de arbitraj. nici somatia de plata nu este rea... cel mai bine pe aceste vremuri tulburi este sa apelati la un mediator. este mai ieftin si la fel de eficace din punct de vedere juridic.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce contract se aplica alexa231980 alexa231980 societatea la care lucrez de putin timp are de recuperat de la o firma niste bani reprezentand facturi emise in 2009 intre cele doua au fost incheiate doua ... (vezi toată discuția)
Executare contract lohn ENGFULL ENGFULL care este calea cea mai buna pentru recuperarea creantelor rezultand din contractul de lohn , neexecutat de beneficiar -societate comerciala cu sediul in ... (vezi toată discuția)
Litigiu contract vanzare cumparare guvernat de curtea de arbitraj comercial de pe langa ccir robuclr robuclr Cumparatorul vrea sa renunte la cumpararea unui echipament pentru care a platit doar o parte din avans. Am raspuns deja unei invitatii la sediul sau pentru a ... (vezi toată discuția)