avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 627 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Buna ziua, Unde pot reclama o instituție de cult BOR ...
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Buna ziua, Unde pot reclama o instituție de cult BOR pt că ...

Buna ziua,

Unde pot reclama o instituție de cult BOR pt că nu- mi răspunde la o sesizare trimisă pe email de 4 LUNIi de zile ?? (au primit-o, am verificat la telefon-registratura + 1consilier, nici nr de înregistrare, nimic)
NU respectă nici legea, nici statutul lor publicat pe site.

Mulțumesc anticipat .
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 06:00, 27 Septembrie 2024
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua!
Puteti reclama la patriarhie.
Gasiti aici date de contact
[ link extern ] /
După 2 luni le- am scris celor de la Patriarhie sa intervină aici și nimic, acum sunt 4 luni.
Linkul trimis de dvs nu poate fi deschis : 404, probabil sunt adresele de email ale Patriarhiei ??
Ei chiar nu știu că încalcă legea+ Statutul ??
Merci pt răspuns

Alexandrarares a scris:

Buna ziua!
Puteti reclama la patriarhie.
Gasiti aici date de contact
[ link extern ] /

acest răspuns util
Instituție de cult BOR = parohie? Depinde pentru ce doriți. Din punct de vedere strict administrativ, parohiile sunt supervizate (nu conduse) de protopop. Însă ele dispun de o largă autonomie
acest răspuns util
Orice persoană care se consideră vătămată într-un drept al său ori într-un interes legitim, de către o autoritate publică, printr-un act administrativ sau prin nesoluționarea în termenul legal a unei cereri, se poate adresa instanței de contencios administrativ competente, pentru anularea actului, recunoașterea dreptului pretins sau a interesului legitim și repararea pagubei ce i-a fost cauzată. Interesul legitim poate fi atât privat, cât și public.
acest răspuns util
Foarte adevarat, cu observatia ca un cult nu este o autoritate, ci o persoana juridica de utilitate publica. Daca e o problema patrimoniala, poate merge in civil. Daca e o problema de credinta, .... [ link extern ]
Cornel Vasile a scris:
Orice persoană care se consideră vătămată într-un drept al său ori într-un interes legitim, de către o autoritate publică, .....

Alte discuții în legătură

Biserica se supune legii 544/2001 privind liberul acces la informaţiile de interes public? OrasulLiber OrasulLiber Biserica se supune Legii 544/2001 privind liberul acces la informaţiile de interes public? Art. 2 din Legea 544/2001 privind liberul acces la informaţiile ... (vezi toată discuția)
Termen de raspuns petitie ContSters256771 ContSters256771 Sper sa fi ales corect sectiunea de forum unde sa postez intrebarea mea. Ma intereseaza ce se intampla daca o institutie nu raspunde la o petitie adresata. ... (vezi toată discuția)