avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 423 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... biserica sau schitul este considerata institutie ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

biserica sau schitul este considerata institutie publica

Biserica sau schitul este considerata institutie publica?
Cel mai recent răspuns: AV. GABRIELA GERBER , Avocat 16:57, 3 Mai 2017
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Conform art.41 din Statutul BOR - (1) Patriarhia, Mitropolia, Arhiepiscopia, Episcopia, Vicariatul, Protopopiatul (Protoieria), Manastirea si Parohia sunt persoane juridice de drept privat si utilitate publica, cu drepturile si obligatiile prevazute de prezentul Statut.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contabilitate biserici antonia_m09 antonia_m09 Am o mare nedumerire. Ce organe de control verifica activitatea financiar contabila a unei biserici? Sunt bugetari sau asociatii non profit? (vezi toată discuția)
Biserica se supune legii 544/2001 privind liberul acces la informaţiile de interes public? OrasulLiber OrasulLiber Biserica se supune Legii 544/2001 privind liberul acces la informaţiile de interes public? Art. 2 din Legea 544/2001 privind liberul acces la informaţiile ... (vezi toată discuția)
Impozit teren parohie mirunadinu mirunadinu Am contract de arenda cu Parohia comunei de mai multi ani. Recent curtea de conturi a facut un control la Primarie si a cerut ca eu ARENDASUL, PERSOANA ... (vezi toată discuția)