avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1006 soluții astăzi

Marți, 4 februarie, are loc evenimentul: TVA, Impozitul datorat de nerezidenți, Impozitul pe profit, facilități fiscale 2025: Sesiune practică cu Adrian Bența. Participă →

Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general contabilitate biserici
Discuție deschisă în Contabilitate în general

contabilitate biserici

Am o mare nedumerire. Ce organe de control verifica activitatea financiar contabila a unei biserici? Sunt bugetari sau asociatii non profit?
Cel mai recent răspuns: Gabriela Monica Ionescu , Consultant fiscal 12:34, 10 August 2011
Statutul Bisericii Ortodoxe romane prevede:

Despre personalitatea juridica

ART. 41
(1) Patriarhia, mitropolia, arhiepiscopia, episcopia, vicariatul, protopopiatul (protoieria), manastirea si parohia sunt persoane juridice de drept privat si utilitate publica, cu drepturile si obligatiile prevazute de prezentul statut.
(2) Aceste persoane juridice au dreptul la doua coduri unice de inregistrare fiscala, atat pentru activitatea non-profit, cat si pentru cea economica.
ART. 42
Infiintarea si desfiintarea unitatilor componente ale Bisericii Ortodoxe Romane se comunica pentru evidenta ministerului de resort.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Biserica se supune legii 544/2001 privind liberul acces la informaţiile de interes public? OrasulLiber OrasulLiber Biserica se supune Legii 544/2001 privind liberul acces la informaţiile de interes public? Art. 2 din Legea 544/2001 privind liberul acces la informaţiile ... (vezi toată discuția)
Impozit teren parohie mirunadinu mirunadinu Am contract de arenda cu Parohia comunei de mai multi ani. Recent curtea de conturi a facut un control la Primarie si a cerut ca eu ARENDASUL, PERSOANA ... (vezi toată discuția)