avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 953 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Problema cu factura la gaz in chirie
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Problema cu factura la gaz in chirie

Buna ziua,

Locuiesc in chirie si am o problema cu facture la gaz.
Factura la gaz este comuna pe etaj si se imparte proportional la suprafata fiecarui apartament ocupat de chiriasi, desi nu mi se pare corect acest mod de impartire sa zicem ca e acceptabil.
Problema este ca eu nu am electrocasnice racordate la gaz in apartament, deci doar caldura este pe gaz, apa calda fiind pe curent, dar tot platesc gaz in lunile de vara.
Am incercat sa discut problema cu proprietarul, am trimis un mail in care am explicat detaliat problema dar reactioneaza foarte surprins ca nu e posibil asa ceva, ca factura e pe lunile in care a mers caldura dar eu tot primesc factura la gaz si in iunie, iulie, august, si sunt sigur ca nimeni nu foloseste caldura la +30C.
In concluzie eu vara platesc gazul celor ce il folosesc pt gatit, adica platesc o utilitate la care nu am acces, ba mai mult platesc factura altora. In contract nu este specificat nimic, doar mi s-a spus verbal de impartirea facuturii la caldura, ceea ce mi-am asumat.
Cum as putea sa rezolv aceasta problema?
Daca cu vorba buna nu se poate, exista o institutie careia as putea sa reclam aceasta situatie? Ma refer la intitutie similara de tipul ITM ANPC etc, dar legat de administrarea imobilelor

Multumesc.
Intai, asta ar trebui sa faca proprietarul, nu dv. Va adresati la primarie, dar trebuie vazut acordul de asociere sau hotararile adunarii generale privind repartizarea cheltuielilor. Acte care sunt dispobnibile proprietarului, nu dv.
Nu e vorba de nici o asociatie aici, nu mai zic de primarie, ci de un contract de inchiriere, la mai multe persoane.
Mai multe apartamente intr-un imobil ar trebui sa aiba asociatie. Depinde de proprietarii acestor imobile si de apartamentele in sine, daca or fi cu destinatie speciala sau nu. Nu am date suficiente, descrieti putin situatia.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Factura gaz pausal ora600 ora600 Buna ziua, In cursul anului trecut o parte din vecinii de pe scara unde locuiesc si-au montat intalatie de gaze cu , contuare individuale, astfel in cat pe ... (vezi toată discuția)
Nu am caldura, asociatia refuza sa repare instalatia si nici nu vrea sa ma scuteasca de la plata incalzirii pana la remedierea defectiunilor. Flo_pana Flo_pana locuiesc la ultimul etaj al unui bloc racordat la sistemul de incalzire centralizat si din cauza interventiilor asupra instalatiei efectuate de diversi ... (vezi toată discuția)
Procent plata gaze parti comune bobogheta bobogheta Buna ziua! Locuiesc intr un imobil cu 12 apartamente, 8 sunt racordate la gaze prin centrala individuala iar 4 au ramas conectate la centrala de bloc. Nu este ... (vezi toată discuția)