avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 813 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Varsta pensionare - cumul salariu - pensie
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Varsta pensionare - cumul salariu - pensie

Pana la ce varsta pot continua activitatea (si sa primesc in continuare atat pensia, cat si salariul, cumulate), in baza actualului CIM, in Primarie? Mentionez ca am iesit la pensie pentru limita de varsta acum 7 ani.
Ultima modificare: Miercuri, 18 Septembrie 2024
Legal Advisor, utilizator
Cel mai recent răspuns: Legal Advisor , utilizator 10:06, 20 Septembrie 2024
Pana cand puteti munci .. legea noua nu va este aplicabila.
Puteti sa imi spuneti, va rog, de ce noua lege nu mi-se aplica? Va multumesc.
art.19 Normele de aplicare a Legii nr. 360/2023 privind sistemul public de pensii
.....
(2) Prevederile art. 46 alin. (2) din lege nu se aplică în următoarele cazuri:
a) persoanelor care au îndeplinit condițiile de vârstă standard de pensionare și stagiu minim de cotizare/stagiu minim de cotizare contributiv anterior datei de 1 ianuarie 2024;
b) persoanelor care s-au pensionat anterior datei de 1 ianuarie 2024;
c) persoanelor care se vor pensiona ulterior datei de 1 ianuarie 2024, cu reducerea vârstei standard de pensionare, conform legii;
d) persoanelor care ulterior înscrierii la pensie pentru limită de vârstă, la vârsta standard de pensionare, continuă activitatea în baza unui alt contract individual de muncă/raport de serviciu.
Multumesc mult, am inteles.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Varsta pensionare Legal Advisor Legal Advisor Până la ce vârstă pot lucra pensionarii de peste 70 de ani, în sectorul public, dacă aceștia au iesit la pensie anterior datei de 1 anunarie 2024? ... (vezi toată discuția)
Ce este gresit? Angela Cerdeanu Angela Cerdeanu Salariatul a implinit 65 de ani si circa 33 ani de contrib exact in 31.08.2024.Ca si contabil ii inmanez toate documentele necesare dosarului pt pensionare ... (vezi toată discuția)
Legea 360/2023 art.46(2) intrat in vigoare la 01/01/2024 (2) ... Carp Mircea Carp Mircea Legea 360/2023 Art.46(2) intrat in vigoare la 01/01/2024 Persoanele asigurate în sistemul public de pensii care îndeplinesc condițiile de înscriere la ... (vezi toată discuția)