avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1989 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Am 61 ani și 5 luni și două fete născute crescute ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Am 61 ani și 5 luni și două fete născute crescute , dar nu ...

Am 61 ani și 5 luni și două fete născute crescute , dar nu am vârsta maximă de 33 ani și 2 luni, pot ieși la pensie? Acum lucrez dar din 2003 până în 2015 am fost la pensie pe caz de boala.Nu eu am vrut să mă îmbolnăvesc..Nu beneficiez de această reducere de un an?Am înțeles ca este o vârstă minimă de 15 ani și maximă de 33.ani și 2 luni. Dar la ghișeu la Casă de Pensii mi-a spus tranșant ne vedem la anul în octombrie . Am pus întrebarea mai sus si-mi doresc un răspuns. Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: CHKa , utilizator 16:40, 18 Septembrie 2024
Pentru a iesi in pensie cu reducerea pentru copiii nascuti si crescuti , conform Legii 360/2023 , trebuie sa aveti minim stagiul complet de cotizare CONTRIBUTIV . Ziceti ca este de 33 si 2 luni . Pensia de boala nici macar nu e stagiu de pensie , cu atat mai putin contributiv . Deci , daca varsta de pensionare se implineste anul viitor in octombrie , doar atunci veti putea accesa pensia de limita de varsta , si nu veti beneficia de acea reducere .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce stagiu de cotizare trebuie , pentru femeile cu copii, ca sa ... Em77 Em77 Ce stagiu de cotizare trebuie , pentru femeile cu copii, ca sa poată ieși mai devreme la pensie? (vezi toată discuția)
a întrat în vigoarea lege pensiilor cu copii? ... Simonaelena37@ Simonaelena37@ Bună seara! A întrat în vigoarea lege pensiilor cu copii? Mama are 61 de ani și 4 copii ,tatăl meu are 38 de ani și 9 luni de munca cotizati.Are dreptul ... (vezi toată discuția)
Sunt pensionară cu pensie de invaliditate si am o vechime de ... Calotă Ecaterina Calotă Ecaterina Sunt pensionară cu pensie de invaliditate si am o vechime de 32 ani si 8 luni Daca am o naștere mi se poate diminua varsta de pensionare de la 62 ani și 3 ... (vezi toată discuția)