avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 666 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... După mărirea salariului minim pe economie la 3700,cu ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

După mărirea salariului minim pe economie la 3700,cu scutirea ...

După mărirea salariului minim pe economie la 3700,cu scutirea impozitării pe cei 200 ron,ceilalți salariați nu beneficieze de mărire?Adică dacă eu am brutul 4420,nu beneficiez de nici o arie și nici de neimpozitare a celor 200 Ron?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 20:03, 18 Septembrie 2024
De marire nu aveti cum sa beneficiati ca aveti salariul mai mare decat minimum pe economie ...poate doar daca negociati cu angajatorul.

Incepând cu veniturile din salarii și asimilate salariilor aferente lunii iulie 2024, suma de 200 lei/lună reprezentând venituri din salarii și asimilate salariilor pentru care nu se datorează impozit pe venit și care nu se cuprinde în baza lunară de calcul al contribuțiilor sociale obligatorii, prevăzută la art. LXXIII alin. (1), (4) și (5) din Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 115/2023 privind unele măsuri fiscal-bugetare în domeniul cheltuielilor publice, pentru consolidare fiscală, combaterea evaziunii fiscale, pentru modificarea și completarea unor acte normative, precum și pentru prorogarea unor termene, cu modificările și completările ulterioare, se majorează la nivelul de 300 lei/lună. se dispune in OUG nr. 59/2024.

Limita maximă a venitului brut lunar pentru care se poate aplica scutirea de taxe: 4.000 de lei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bună ziua aș dori să știu dacă am salariul 3700 brut cat ... razvan22 razvan22 Bună ziua Aș dori să știu dacă am salariul 3700 brut cat este minim pe economie este normal să îmi apară când cer raportul după cnpp 3400 brut? Am ... (vezi toată discuția)
Buna ziua ! referitor la salariul minim pe economie pentru anul ... albu.andrei1985 albu.andrei1985 Buna ziua ! Referitor la salariul minim pe economie pentru anul 2023 as dori sa va intreb: Daca un angajat are salariul de incadrare in decembrie 2022 de ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie pentru ccc si alte venituri deab deab Poate o persoana care lucreaza timp de 12 luni part-time 2 ore/zi si un salariu de 200 ron sa beneficieze de concediu crestere copil? Stiu ca nu este un ... (vezi toată discuția)