Buna ziua .Rog sfat . Asociatia de locatari (15 apt ) are '' pierderi'' repetate de apa , in jur de 40 mc lunar ; este de neconceput . S-au facut investigatii si pana la urma s-a stabilit , in prima faza sa-si verifice fiecare bransamentul in apartament , dupa asta , am solicitat rezultatul verificarii apometrului furnizorului de apa rece ( 15 apt au centrale individuale , unul nu ) , apoi conf legii 196 / 2018 sa procedam la verificarea in apartament ca intr-un final sa montam in subsolul blocului un apometru de aceasi clasa de precizie cu cel al furnizorului Apa Nova.. Numai ca , administratorul si cu presedintele asociatiei , nu respecta cele de mai sus ,vor direct sa verifice in apartamente . Bun, dar de ce nu respecta art 31 ? De ce fac pe ''repede-nainte'' aceste lucruri ? Ce interese sunt ? Nu gasim raspunsuri, fac ce vor in asociatie , dupa cum ii taie capul. Ce putem face ? Cui putem reclama faptele abuzive ?
Multumesc.
latka
Utilizator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
Nu exista in legea 196/2018 specificat ceva de vreo ordine a verificarilor care se pot face in condominiu intr-un astfel de caz. Asa ca nu se poate spune ca e obligatorie respectarea operatiunilor pe care le-ati precizat, nu e vreun abuz.
Nu m-am referit la existenta in lege a ordinei de verificare, aceasta a fost stabilita in sedinta cu toti locatarii , iar despre abuz am specificat ca nu s-a respectat art 31 din lege , cel care specifica termenul de 5 zile pentru accesul in locuinta etc...Multumesc oricum ptr raspuns.