avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 510 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Beneficiu abrogat retroactiv
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Beneficiu abrogat retroactiv

Buna ziua. O hotarare luata de o administratie locala, care abroga o alta hotarare isi poate produce efecte retroactiv? Hotararea initiala oferea un beneficiu pe 5 ani (pana in August 2027). La 4 luni de la emiterea acelui beneficiu, o hotarare noua o abroga pe prima si stipuleaza ca acelasi beneficiu este valabil doar doi ani (pana in Decembrie 2024), insa fara a face vreo referire la situatiile aflate deja in derulare. Avand in vedere principiul neretroactivitatii legii, este normal ca acel beneficiu emis inainte de noua hotarare sa inceteze in Ianuarie 2025 sau sa se continue conform hotararii initiale si sa se aplice noul termen doar pentru cererile depuse dupa data intrarii in vigoare a noii hotarari? Multumesc.
Ultima modificare: Joi, 19 Septembrie 2024
ALXD, utilizator

Alte discuții în legătură

definitie lege in vigoare peraspera peraspera Ce inseamna in contextul legii 47/1992 art 29 (1) \"lege in vigoare? Cand incepi actiunea cu cativa ani inainte si apoi, in ultimele luni, legea este abrogata ... (vezi toată discuția)
Principiul neretroactivitatii legii civile Ivascu Ionel Ivascu Ionel Speta. O firma S.C. X........ S.R.L. a incheiat un contract de lucrari cu o institutie publica de interes local Administratia S.......... aflată in ... (vezi toată discuția)
Legea mai presus decat conventia partilor Ramona24 Ramona24 Buna ziua! am o intrebare: se incheie un contract pe 5 ani intre doua parti dintre care una este institutie publica.Dupa 2 ani de la incheierea ... (vezi toată discuția)