Speta. O firma S.C. X........ S.R.L. a incheiat un contract de lucrari cu o institutie publica de interes local Administratia S.......... aflată in subordinea Consiliului local B....., in urma unei achizitii publice organizate conform OUG 34/2006, la data de 25.03.2010.
In contractul respectiv, in temeiul art. 24 din OUG nr. 34/2006, S.C. X.... are doua clauze de confidentialitate, acceptate de catre Administratia S.... S.R.L., la data incheierii contractului.
Ulterior, la data de 21.04.2010, Consiliul local B...., sub a carei subordonare se afla Administratia S......, a emis o hotarare de consiliu prin care, la art. 1, interzice institutiilor subordonate sa mai includa in contractele incheiate clauze de confidentialitate si deasemenea obliga aceste institutii sa publice aceste contracte pe pagina de internet a sa.
Art. 2 din aceeasi hotarare dispune ca toate ca contractele aflate in derulare si incheiate de catre toate institutiile aflate in subordinea sa, printre care se afla si Administratia S...., intra sub incidenta acestui act administrativ si drept urmare contractele respective vor trebui si ele publicate, astfel cele doua clauze de confidentialitate vor trebui facute publice.
Intrebare:
- Incalca sau nu art. 2 din hotararea Consiliul local B.... principiul neretroactivitatii legii civile, prin prisma faptului dispune ca si contractelor aflate in derulare sa se aplice actul administrativ adoptat, nu numai celor ce vor fi incheiate dupa intrarea in vigoare a acetui act administrativ.
Desi exista principiul tempus regit actum, in caz in care legea prevede expres ca o dispozitie retroactiveaza nu se incalca principiul neretroactivitatii
Decizie primar
Lielena
Lucrez la o regie autonoma de servicii publice aflata in subordinea consiliului local al orasului. De curand s-a infiintat o societate de gospodarire urbana ... (vezi toată discuția)