avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 284 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Buna ziua, firma la care lucrez se afla in insolventa ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Buna ziua, firma la care lucrez se afla in insolventa . Majoritatea ...

Buna ziua,
firma la care lucrez se afla in insolventa . Majoritatea angajatilor au fost transferati pe o firma nou infiintata. Cei ramasi pe vechea firma nu mai sunt inclusi nici in mail-uri nici in vreo activitate a noii firme. Ni s-a promis anterior ca toti vom migra catre noua firma, dar la acest moment lucrurile sunt total diferite. Ce pot face in acest caz ?

Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:11, 8 Noiembrie 2024
Nu exista transfer in sectorul privat decat în cazul transferului întreprinderii, al unităţii sau al unor părţi ale acestora către un alt angajator, ca rezultat al unei cesiuni sau fuziuni, potrivit legii.
Am inteles modalitatea , dar cu personalul ramas pe vechea firma ce se va intampla?

Multumesc
Probabil se va decide concedierea lor.
Se pare ca acum ANAF a trasmis documentele de insolventa si drept urmare , personalul angajat( care in lunile anterioare era platit din contul altei firme) nu a fost platit si nici nu se stie cand se vor plati salariile si nici cuantumul tichetelor de masa restante de 4 luni dar care au fost trecute in fluturasi si impozitate. Ce poate face salariatul in acest caz ? Multumesc.
Legea nr. 200/2006 reglementează constituirea şi utilizarea Fondului de garantare pentru plata creanţelor salariale.

Fondul de garantare asigură plata creanţelor salariale ce rezultă din contractele individuale de muncă şi din contractele colective de muncă încheiate de salariaţi cu angajatorii împotriva cărora au fost pronunţate hotărâri judecătoreşti definitive de deschidere a procedurii insolvenţei şi faţă de care a fost dispusă măsura ridicării totale sau parţiale a dreptului de administrare, denumiţi în continuare angajatori în stare de insolvenţă.

Potrivit actului normativ menţionat din resursele Fondului de garantare se suportă, în limitele şi în condiţiile prevăzute în prezentul capitol, următoarele categorii de creanţe salariale:

a) salariile restante;

b) compensaţiile băneşti restante, datorate de angajatori pentru concediul de odihnă neefectuat de salariaţi, dar numai pentru maximum un an de muncă;

c) plăţile compensatorii restante, în cuantumul stabilit în contractul colectiv de muncă şi/sau în contractul individual de muncă, în cazul încetării raporturilor de muncă;

d) compensaţiile restante pe care angajatorii au obligaţia de a le plăti, potrivit contractului colectiv de muncă şi/sau contractului individual de muncă, în cazul accidentelor de muncă sau al bolilor profesionale;

e) indemnizaţiile restante, pe care angajatorii au obligaţia, potrivit legii, de a le plăti pe durata întreruperii temporare a activităţii.

Din Fondul de garantare nu se suportă contribuţiile sociale datorate de angajatorii în stare de insolvenţă.
Detalii : [ link extern ] /

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recuperare garantie si salariu restant - societate in insolventa maria-manuela maria-manuela Am lucrat timp de 4 ani si jumatate la o firma, pe post de reprezentant comercial. In 2012,cu o saptamana inainte de a fi declarata insolventa ni s-a cerut sa ... (vezi toată discuția)
Insolventa gigea2010 gigea2010 insolventa unei societati atrage anularea salariilor compensatorii prevazute in ccm? cum ot fi acestea recuperate? dupa iesirea din insolventa? (vezi toată discuția)
Insolvabilitate concedieri andreea_casaru andreea_casaru Buna, Am fost disponibilizata in baza legii 85/2006,care se refera la disponibilizari in caz de insolventa(se acorda un preaviz de 15 zile lucratoare ,fara ... (vezi toată discuția)