avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 662 soluții astăzi

Joi, 6 februarie, are loc evenimentul: AI Act: De la reglementare la implementare - Ghid practic de conformare pentru companii. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Buna ziua! Daca un document are spatiu special pentru ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Buna ziua! Daca un document are spatiu special pentru luare la ...

Buna ziua!
Daca un document are spatiu special pentru luare la cunostinta prin semnatura(exista spatiu destinat semnaturii a 3 persoane ce isi dau acordul ca inscrisurile din autorizatia de lucru corespund realitatii) poate fi emis / aprobat / dus la indeplinire prin acord telefonic cu mentiunea "telefonic"?
Completarea datelor in document(autorizatie de lucru) se face pe baza transmiterii telefonice de catre personalul din teren aflat la fata locului.
Aici as aduce in discutie art. 272 din NCPC - inscrisul sub semnatura privata.
Noi nu suntem de acord cu aceasta modalitate deoarece o informatie transmisa gresit poate conduce la accidente de munca.
Multumesc!
Cereti un alt mod de a comunica la distanta, sunt atatea...
Imi este greu sa cred ca Inspectia muncii/ ITM va accepta semnarea autorizatiilor de lucru prin semnatura electronica (putea fi o alternativa, dupa cum am mentionat si in primul mesaj).
Chiar daca va accepta, responsabilitatea in cazul producerii unui eveniment nedorit revine semnatarilor. Un semnatar responsabil, nu va accepta, sa semneze ceva, fara sa vada/ sa se convinga cu proprii ochii ca este in regula.
Chiar daca situatia din teren poate fi prezentata video, la momentul semnaturii electronice, nu cred ca un cadru responsabil va accepta, fara a fi prezent la fata locului. Riscul este prea mare.
Cred ca ar trebui sa detaliati despre ce date se transmit si care dintre persoane le consemneaza dupa primirea lor telefonic. Emitentul autorizatiei de lucru o intocmeste in baza unor informatii primite telefonic sau cum? Concret, ca nu imi e clar.
Emitentul autorizatiei este la fata locului. Semnatarii la aviz si aprobare pentru lucru sunt solicitati, sa isi dea semnatura telefonic. Din punctul meu de vedere, cei care semneaza la viza si aprobare iua de bun ceea ce le comunica prin telefon emitentul autorizatiei. In cazul producerii unui eveniment nedorit, semnatarii autorizatiei de lucru sunt raspunzatori.
In sectoarele cu riscuri profesionale mari, se practica autorizatia de lucru - instalatii electrice de joasa si inalta tensiune, sapaturi de fundatii si santuri cu sprijinire de maluri, etc.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Eu nu am inteles ca trebuie sa isi dea avizul, ci ca trebuie sa ia la cunostinta, asa a spus userul. Aveam pe undeva si niste norme privin inclusiv autorizatia de lucru in domeniul electric, se semna initial se sef, la final de echipa de executie. Sau poate doar am asimilat eu situatia userului cu o situatie cunoscuta de mine... eu asa am inteles, ca problema e semnatura pentru ca si telefonic verba volant.

Alte discuții în legătură

Mod de lucru dpdv ipssm-01/2012 pt. instalatiile electrice aflate in exploatare mariagheorghita mariagheorghita Intr-o statie electrica de inalta tensiune,declanseaza prin protectie un fider ,de 10kv, compus din doua cable,a si b,legate in paralel.(Sarcina ... (vezi toată discuția)
Autorizatie interna pe linie de securitate si sanatate in munca pentru angajati cu activitati specifice-operatori utilaje autorizati iscir cyan cyan Unde se regaseste in legislatia specifica obligatia lucratorilui desemnat si a sefului serviciului tehnic responsabil de a intocmi o autorizatie interna pe ... (vezi toată discuția)
Cand si cat de des se face instructajul ssm si psi anicai_alin anicai_alin Sunt angajat la un S.A. incadrat ca tehnician electro-mecanic(sau tehnician mentenanta) Interventiile mele asupra utilajelor sunt atat la echipamentul ... (vezi toată discuția)