avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 434 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna ziua. Vreau sa construiesc o casa undeva la ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna ziua. Vreau sa construiesc o casa undeva la periferia sectorului ...

Buna ziua.
Vreau sa construiesc o casa undeva la periferia sectorului 5. Pe strada este asfalt si canalizare. Am depus dosar la apa nova pentru bransare la apa si canal, caminele de pe strada ale apei nova fiind fix in fata portii.
Am ajuns la stadiul in care am fost chemat sa ridic dosarul tehnic si surpriza : costa 39.000 lei opreatiunea de bransare FARA partea de avize si obtinere autorizatie de construire de la primarie ( inteleg ca este necesara pt ca se sparge asfaltul si trotuarul). Cum este posibil ca pentru 6 m de teava si un camin sa se perceapa aceste taxe? Din pacate inteleg ca au monopol, nicio firma mica nu mai poate executa lucrari pt ca nu mai sunt agreate de apa nova. Ce se poate face impotriva acestui abuz? NU E NORMAL sa platesti 10.000 eur pt 2 bucati de teava si un camin pt 6 metri distanta. Sunt socat de pret, consider ca e un abuz oribil
Cel mai recent răspuns: BogdanGri , utilizator 23:42, 27 Septembrie 2024
4 din 4 utilizatori consideră
acest răspuns util
Intr-o situație similară ( 2 m de la canal la poartă, 15 m în curte), în Jud. Ilfov, firma de apă mi-a cerut 27.000 lei, dar mi s-a precizat că pot face lucrarea și cu o altă firmă autorizată. Am găsit , după ce am cerut câteva oferte, la 8.500 lei + autorizația de intervenție pe domeniul public (nu de constructie), pe care am obținut-0 singur, și a costat cateva sute de lei. Am plătit apoi 2 autorizații catre firma de apă (una de apă, una de canalizare) + contoarul, aproximativ 2.000 lei.
A trecut 1 an, lucrarea a fost în regulă, nu avem nici o problema.
Mai cereti oferte, sigur găsiți mai ieftin.
Ultima modificare: Luni, 23 Septembrie 2024
georgiana.td, utilizator
Problema e ca pe Bucuresti nu mai gasesc firme agreate Apa Nova. Au pus niste conditii drastice astfel incat sa aiba monopol. Mai aveti cumva num de telefon al firmei cu care ati facut bransarea ?

Ultima modificare: Luni, 23 Septembrie 2024
Manuela Rășină, administrator
mai aveti o alta varianta,,sa faceti un put in primul strat ,apa menajera ,nu pt baut ,,,apoi va faceti o fosa cu 3 decantoare,,,exista bacterii pt apa uzata ,,baie bucatarie ,,,si cu bacteriile o curatati ,,apa aia e buna pt udat irigat ,,,daca va racordati o sa platiti si pt apa ce intra si pt apa ce iese,,,canalizarea,,
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Din păcate nu, dar țin minte că am găsit anunțul chiar pe olx...
Nu este permis prin lege. Daca ai canalizare esti obligat sa te bransezi. Daca era fosa de dinainte.. era alta poveste

razvan.one a scris:

mai aveti o alta varianta,,sa faceti un put in primul strat ,apa menajera ,nu pt baut ,,,apoi va faceti o fosa cu 3 decantoare,,,exista bacterii pt apa uzata ,,baie bucatarie ,,,si cu bacteriile o curatati ,,apa aia e buna pt udat irigat ,,,daca va racordati o sa platiti si pt apa ce intra si pt apa ce iese,,,canalizarea,,

Alte discuții în legătură

Bună ziua, locuim în casa nou construită de acum 9 ani, eu, ... OviMihai OviMihai Bună ziua, Locuim în casa nou construită de acum 9 ani, eu, soția și cei doi copii. Suntem branșati la electricitate, gaz,cablu, internet, iar pentru ... (vezi toată discuția)
Referitor la lucrari de canalizare ionclaudia ionclaudia Buna ziua, Am nevoie de un sfat. Locuiesc intr-o cumuna din Jud Ilfov. Acum doi ani s-au inceput lucrarile pentru canalizare si apa. Atat pe strada mea cat ... (vezi toată discuția)
Canalizare pt 2 imobile gabryela30 gabryela30 Bună ziua exista 2 imobile, au fost cu curte comuna, 2 frați, s-au certat și separat cu gard, apa și canalizare cu contract la apa nova, problema este ca ... (vezi toată discuția)