avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 292 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Cum mi se va face recalcularea pensiei după 01 .09. ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Cum mi se va face recalcularea pensiei după 01 .09. 2024 valorificând ...

Cum mi se va face recalcularea pensiei după 01 .09. 2024 valorificând o adeverinta cu salarii brute ?
Am lucrat o perioada de 10 ani în gr. 1 in intervalul 1980 -1990. Am ieșit la pensie în anul 2014, pensia fiind calculată pe baza salariilor din cartea de munca, punctajul obținut în gr. 1 fiind majorat cu 50% . În 2015 am obținut de la angajator o adeverinta cu salariile brute obținute dar mi-a fost respinsa de CP teritorială și o am acasa. Societatea unde am lucrat nu mai este.
Întrebare:
Dacă depun aceasta adeverință, cum se va face recalcularea punctajului pe perioada cuprinsa în adeverinta?
Pe legea veche, majorandu-se apoi punctajul cu 50%? sau pe legea 360 , majorandu-se punctajul cu 0,5 puncte pe an??

Alte discuții în legătură

Buna ziua, am iesit la pensie in 2014. si am avut indicele de ... Mihai53 Mihai53 INDICELE DE CORECTIE PENSIE :INFLUENTA Buna ziua, Am iesit la pensie in 2014. Si am avut indicele de corectie 1.07. Ne-a bombardat cu faptul ca se vor ... (vezi toată discuția)
Noua formula de calcul din legea 360/2023 Marioni Marioni Buna ziua, As dori sa știu daca art.88 din legea 360/2023 se aplica si pentru persoanele care sunt deja pensionate la data intrării in vigoare a noii ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, in conformitate cu prevederile legii 360/2023- anexa ... coroamad coroamad Buna ziua, In conformitate cu prevederile Legii 360/2023- Anexa 6 societatea a emis adeverinte fostilor salariati. Fiind continuatoarea unor entitati de ... (vezi toată discuția)